Κοινωνία

Αμφιλοχία: Νόμιμα κατείχε το όπλο ο συζυγοκτόνος - Τι λέει η Αστυνομία

Το όπλο του είχε αφαιρεθεί προσωρινά κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας τον Μάιο αλλά μετά την αθώωσή του του επεστράφη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το εν λόγω όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στον εν λόγω περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο αυτόχειρας σύζυγος είχε στήσει καρτέρι θανάτου στην εν διαστάσει σύζυγο του έξω από το σπίτι της,γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο 43χρονος δράστης, μόλις έφτασε η 36χρονη, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου πάνω στο ουρανό του αυτοκινήτου της και άρχισε να πυροβολεί.

Αφού τραυμάτισε θανάσιμα την 36χρονη σύζυγό του, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Ο 43χρονος και η 36χρονη βρισκόταν σε διάσταση το τελευταίο διάστημα με τον δράστη και αυτόχειρα να διαμένει στο πατρικό του σπίτι.

Γείτονες του ζευγαριού ανέφεραν ότι οι καβγάδες ήταν συνεχείς το τελευταίο διάστημα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ