Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κύκλωμα εκβιαστών: Δομή εγκληματικής οργάνωσης είχε η «ομάδα» της Νάνσυ - Από τάπερ... μέχρι και σε «μπάμπουσκες» έκρυβαν τα λεφτά (βίντεο)

Μέσα σε περιοδικά, εφημερίδες, χαρτοπετσέτες και τάπερ έκρυβαν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών τα χρήματα που εισέπρατταν από τη δράση τους.

Ειδικότερα, το Open έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ εντοπίζουν τα χρήματα που εισέπραττε η σπείρα από εκβιασμούς. Τα χρήματα βρίσκονταν μέσα σε τάπερ τα οποία τυλίγονταν με εφημερίδες και περιοδικά μέσα σε σακούλες. 

Δείτε βίντεο του Ethnos Newspaper:

 

Η ομάδα της οποίας ηγούνταν η Νάνσυ είχε «δομή» εγκληματικής οργάνωσης, με «εγκεφάλους», «ταμία», «εισπράκτορα», αλλά και οδηγό, παρέχοντας με το... αζημίωτο, προστασία σε καταστηματάρχες της πρωτεύουσας, εκβιάζοντάς τους. Η πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων οδήγησε στην εξάρθρωση του εγκληματικού κυκλώματος και σε 14 συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το δρόμο για τις φυλακές πήραν αργά την Πέμπτη (11/7) η 43χρονη Νάνσυ, ο αδελφός της όπως και ένας συγκατηγορούμενός της, συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακόμη στη φυλακή οδηγήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και ακόμη δύο υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών. Αντίθετα, ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Συνολικά χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν για να απολογηθούν έξι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι πέντε. Οι απολογίες των κατηγορουμένων ήταν μαραθώνιες. Την Τετάρτη, στον ανακριτή είχαν απολογηθεί ακόμη οκτώ κατηγορούμενοι και είχαν προφυλακιστεί οι δυο εξ αυτών.

Κύκλωμα εκβιαστών: σε δέματα «μπάμπουσκες» τα 450.000 ευρώ της λείας - Βίντεο ντοκουμέντο

Βρέθηκαν χρήματα στο σπίτι τόσο της μητέρας της Νάνσυ, όσο και σε σπίτι δημοτικού υπαλλήλου

Δέματα «μπάμπουσκες» βρέθηκαν στο σπίτι της 74χρονης μητέρας της Νάνσυ , η οποία φαίνεται να ήταν η αποθηκάριος των χρημάτων. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα είχε αποθηκεύσει σε μια ντουλάπα και σε ένα ψυγείο στη βεράντα του σπιτιού της. Η Αστυνομική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων χρειάστηκε δύο λεπτά για να ξεδιπλώσει κάθε συσκευασία.

Ειδικότερα, η εξωτερική συσκευασία ήταν καταστήματος με καλσόν και μαγιό, ακολουθούσε η επόμενη με περιοδικά, μετά από άλλες σακούλες, που κατέληξαν σε ένα τάπερ που περιείχε τα χρήματα. Στο τέλος υπήρχε και ένα υλικό απορρόφησης της υγρασίας για να μην καταστρέφονται τα χρήματα. Στο σπίτι της μητέρας της Νάνσυ βρέθηκαν 135.000 ευρώ.

Στο σπίτι του 42χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης του δήμου Αθηναίων βρέθηκαν 283.000 ευρώ σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Συνολικά, η αστυνομία κατέσχεσε 450.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τετράδια της 43χρονης Νάνσυ, καταγράφονται 700.000 ευρώ από παράνομα έσοδα τον χρόνο, σε διάστημα από το 2021 μέχρι σήμερα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...