Κοινωνία

Δολοφονία στο Ψυχικό: Αρνείται τις κατηγορίες ο 44χρονος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρό γιλέκο και μάσκα που καλύπτει τα χαρακτηριστικά του, οδηγήθηκε την Πέμπτη (11/7) ενώπιον της δικαιοσύνης ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Ο ίδιος, γνωστός ποινικός με το παρατσούκλι «ωραίος Τζορτζ», αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι δεν έχουν βρεθεί ούτε τα δύο όπλα, ούτε το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ούτε και χρήματα στους λογαριασμούς του, ενώ την πυρίτιδα στη ζώνη του την απέδωσε σε ασκήσεις σκοποβολής.

Μετά την απολογία του πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος. Το επόμενο διάστημα θα υποδείξει μάρτυρες να καταθέσουν υπέρ του.

«Οι ενδείξεις με τα στοιχεία έχουν διαφορά. Επί ενδείξεων παραπέμφθηκε και βρέθηκε κατηγορούμενος», δήλωσε έξω από τα δικαστήρια ο συνήγορος του 44χρονου, Νίκος Αλετράς λέγοντας ότι ο πελάτης του έδωσε απαντήσεις σε ότι του ζητήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Αλετράς τόνισε ότι «αρνείται την εμπλοκή του γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει εμπλοκή».

Αστυνομικές πηγές, πάντως, εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν τα όπλα της εν ψυχρώ δολοφονίας του τοπογράφου και προσδιορίζουν το αντίτιμο για την εκτέλεση του συμβολαίου στις 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, εκτιμούν ότι ο δράστης δεν έδρασε μόνος του και γι΄αυτό «σαρώνουν» τις κάμερες ασφαλείας ώστε να εντοπίσουν τόσο το δρομολόγιο, που χρησιμοποίησαν για να «εξαφανίσουν» το σκούτερ, όσο και τον συνεργό του 44χρονου.

Έρευνα της Αρχής για το μαύρο χρήμα

Εν τω μεταξύ, στην έρευνα έχει μπει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με τον επικεφαλής να έχει δώσει εντολή για πλήρη έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του 44χρονου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο φερόμενος εκτελεστής εμφανιζόταν ως μέτοχος μίας εταιρείας στο Αγρίνιο, αλλά σε έλεγχο, που έγινε από την αστυνομία για το εάν υπήρχε αυτή η εταιρεία, δεν βρέθηκε κάτι.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται ήδη και στα οικονομικά στοιχεία του δολοφονημένου τοπογράφου.

Την ίδια στιγμή, αναζητείται και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, ο οποίος δεν αποκλείεται να εντοπιστεί από τα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου κατηγορούμενου που εξετάζονται από τις Αρχές.

«Φοβάμαι για τη ζωή μου»

Η επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος στην Μύκονο και οι προσωπικές διάφορες, που φέρεται να είχε με επιχειρηματίες του νησιού, οδηγούν τις έρευνες στο νησί των ανέμων.

Ένα από άτομα, που φέρεται να είχε προστριβές με τον τοπογράφο, μιλά στο MEGA και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία ανάμειξη με τη δολοφονία του 54χρονου.

«Δραστηριοποιούμαι στη Μύκονο πάνω από 25 χρόνια. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας όλοι. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν με έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Εγώ όμως είμαι εδώ, δεν κρύβομαι. Για την υπόθεση της δολοφονίας βρέθηκα στο στόχαστρο χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον μου. Βρέθηκα κατηγορούμενος πριν ακόμη συλληφθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός», ανέφερε ο εργολάβος.

Υποστηρίζει μάλιστα πως φοβάται για την ζωή του. «Αυτό που συνέβη με τη δολοφονία του τοπογράφου δείχνει ότι τα συμβόλαια θανάτου εδώ στη Μύκονο δεν έχουν τελειώσει. Ανησυχώ για την ζωή μου, αλλά είμαι εδώ. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Η δολοφονία που έγινε πιστεύω ότι ανοίγει έναν νέο κύκλο αίματος. Μπορεί ο επόμενος να είμαι εγώ».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε συλλήψεις για τη Μαφία της Μυκόνου.

«Η δολοφονία του τοπογράφου ήταν η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και συμπλήρωσε: «Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες και διερευνά τα μέλη αυτών των εγκληματικών οργανώσεων και τις δραστηριότητές τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...