Κοινωνία

Κάθειρξη 11 ετών και 3 μηνών σε 84χρονο για τη δολοφονία 52χρονου στην Ηλεία- Θα εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον

Σε κάθειρξη 11 ετών και 3 μηνών έχει καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 84χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 52χρονου στην Αγία Τριάδα Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία τον Ιούλιο του 2023.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι ο ηλικιωμένος, που ομολόγησε τη δολοφονία, διέπραξε το έγκλημα έχοντας πρόθεση και εβρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον κτηνοτρόφο και πατέρα τεσσάρων παιδιών, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο δύο ελαφρυντικά και πιο συγκεκριμένα του σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. 

Ο 84χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ στην έκτιση της ποινής δε χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενών του 52χρονου Παναγιώτη Μενούνου, θύματος της δολοφονίας, που βρίσκονταν στην αίθουσα, είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο ηλικιωμένος δολοφόνος θα εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηλικιωμένος αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που κατηγορήθηκε ότι διέπραξε σε βάρος του αδερφού του θύματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...