Κοινωνία

Ωρωπός: Συνελήφθη αρχηγός συμμορίας που λήστευε καταστήματα στην Αττική -Προδόθηκε από τα παπούτσια του

«Φαντομάς» μπορεί να χαρακτηριστεί ο 45χρονος αρχηγός συμμορίας που συνελήφθη από μάχιμους αστυνομικούς της ασφάλειας Ωρωπού, διότι μαζί με τους συνεργούς του είχε κάνει πλιάτσικο σε καταστήματα της βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως προκύπτει, καθημερινά άλλαζε τις περιοχές δράσης του, μεταξύ των οποίων ήταν η Κηφισιά, το Μενίδι, η Πεύκη και ο Ωρωπός, προκειμένου να μην εύκολο για τις αρχές να καταλάβουν ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, άλλαζε συνεχώς ρουχισμό για να δυσκολέψει την ταυτοποίηση του, ενώ φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως για το λόγο αυτό πέταγε τα ρούχα του αρκετά συχνά .

Τον πρόδωσαν τα... αθλητικά παπούτσια


Ωστόσο κατά τη διάρκεια της κατ' οίκον έρευνας, εντοπίστηκαν κάποια από τα ρούχα και παπούτσια που φορούσε σε κλοπές, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι λευκά αθλητικά παπούτσια που έχουν καταγραφεί κατά την διάρκεια τριών κλοπών τα ξημερώματα της 30/6 σε Νέο Ψυχικό, 45 λεπτά αργότερα στο Μαρούσι και 25 λεπτά περίπου πιο μετά σε ζαχαροπλαστείο στη Πεύκη.

Παράλληλα βρέθηκε και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια χρώματος μπλε, κίτρινο και πράσινο που φορούσε σε δυο κλοπές στις 4/7 σε διάστημα ενός τέταρτου .

Παράλληλα κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων που του είχαν γίνει , αλλού δήλωνε ότι διέμενε και αλλού φαινόταν σε διάφορα έγγραφα ο τόπος κατοικίας του. Πάντως εκτιμάται από τους αστυνομικούς πως τελικά η διαμονή του ήταν σε αλλά μέρη από αυτά που φαίνονταν και που δήλωνε. Όπως εικάζεται πιθανότατα να άλλαζε συνεχώς κατοικίες για να μην μπορούν οι Αρχές να φτάσουν εύκολα στα ίχνη του .

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ωρωπού μετα το χτύπημα που έκανε η συμμορία με το σπάσιμο της βιτρίνας δυο καταστημάτων στην περιοχή του Ωρωπού, όχι μόνο κατάφεραν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τις «δέσουν» με βιντεοληπτικό υλικό και με άλλες παρόμοιες κλοπές σε καταστήματα σε Μαρούσι, Κηφισιά κλπ, αλλά κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον αρχηγό και τον συνεργό του, ενώ αναζητούν μια ακόμα γυναίκα (τσιλιαδόρο).

Ο εντοπισμός του 45χρονου αρχηγού ήταν πολύ δύσκολος , αλλά με ένα ειδικό σχέδιο δράσης μαζί τις ομάδες ΟΠΚΕ οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν με μικροποσότητα κοκαϊνης, ωστόσο άμεσα διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα της Ασφάλειας Ωρωπού ότι 2 ώρες πριν τον εντοπισμό του είχε σπάσει την τζαμαρία ενός καφέ στο Μενίδι και είχε αφαιρέσει το συρτάρι της ταμειακής με το περιεχόμενο του.

Άρπαζε και τσάντες


Επιπλέον προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος οδηγώντας ένα παπάκι διέπραττε αρπάγες τσαντών, τις οποίες τραβούσε δια της βίας από το χέρια ανυπεράσπιστων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 10 κλοπές από καταστήματα με θραύση της τζαμαρίας τους και 8 ληστείες σε βάρος γυναικών που είχε διαπράξει τους τελευταίους 2 μήνες.

Αστυνομίες πηγές ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τις πράξεις του αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότερες οι κλοπές που έχει διαπράξει χωρίς ωστόσο , όπως υποστήριξε , να μπορεί να θυμηθεί , λόγω της χρήσης κοκαϊνης που έκανε. Όσον αφορά τους συνεργούς του φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωρίζει τα στοιχεία τους πέρα από τα μικρά τους ονόματα, αλλά και να τα γνώριζε δεν θα τα αποκάλυπτε στους αστυνομικούς.

Τους ευχαρίστησε που τον συνέλαβαν


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, καθώς όπως τους είπε δεν μπορούσε να σταματήσει να κλέβει προκειμένου να έχει χρήματα για την αγορά κοκαϊνης, ενώ τελικά μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...