Κοινωνία

Βόλος: Θα πρέπει να βάλουμε «βαθιά» το χέρι στην τσέπη για να επισκεφτούμε τις Σποράδες - Μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά από το 2023

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Βόλο προς Σποράδες

Είδος πολυτελείας για πολλούς Έλληνες και φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές, με όσους θέλουν να επισκεφτούν τις Σποράδες να πρέπει να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη, σύμφωνα με το thenewspaper.gr

Το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε πολλές περιπτώσεις είναι απαγορευτικό αφού για μία οικογένεια με δύο παιδιά άνω των 10 ετών, με αυτοκίνητο και προορισμό τη Σκιάθο ξεπερνάει τα 400 ευρώ με επιστροφή. 

Οι τιμές των εισιτηρίων το 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2023, το ατομικό εισιτήριο προς Σκιάθο, χωρίς αυτοκινητο κοστίζει 31 με 32 ευρώ ενώ για Σκόπελο-Αλόννησο είναι στα 38 ευρώ κατά άτομο, και με τις δύο έταιρείες που πραγματοποιουν δρομολόγια από τον Βόλο.

Σύμφωνα με το The Newspaper, όσοι το 2023 ταξίδεψαν οικογενειακά και με αυτοκίνητο, πλήρωσαν για τη Σκιάθο από 352,80 έως 431 ευρώ, ενώ αντίστοιχα για Σκόπελο - Αλόννησο από 415,80 έως 496,50 ευρώ. Και οι δυο εταιρείες παρείχαν έκπτωση 50% για παιδιά 5-10 ετών, ενώ μηδενικό ήταν το εισιτήριο για παιδιά έως και 5 ετών.

Σε ότι αφορά το ιπτάμενο δελφίνι, το εισιτήριο από Βόλο για Σκιάθο με επιστροφή ήταν στα 76 ευρώ το άτομο, ενώ για Σκόπελο, Αλόννησο επίσης με επιστροφή ήταν στα 94,50 ευρώ το άτομο.

Μεγάλες αυξήσεις στα ειιτήρια φέτος

Φέτος όμως οι τιμές έχουν αυξηθεί καθώς από το λιμάνι του Βόλου προς τη Σκιάθο το εισιτήριο με πλοίο διαμορφώνεται στα 34,7 ευρώ, ενώ το δελφίνι στα 45 ευρώ χωρίς επιστροφή. Το κόστος για την μεταφορά του οχήματος αγγίζει τα 84,7 ευρώ. Για παράδειγμα το κόστος για την μετακίνηση μιας τετραμελούς οικογένειας με το αυτοκίνητο τους αγγίζει τα 446 ευρώ, ενώ αν επιλέξει να ταξιδέψει με το δελφίνι θα πληρώσει 360 ευρώ.

Για τη Σκόπελο, το εισιτήριο με πλοίο ανέρχεται στα 41,90 ευρώ και στα 55 ευρώ με το δελφίνι, ενώ για το όχημα το κόστος φτάνει τα 89,9 ευρώ. Αντίστοιχες είναι οι τιμές και προς την Αλόννησο.Στην ίδια περίπτωση δηλαδή για την μετακίνηση μιας τετραμελούς οικογένειας με το αυτοκίνητο τους στη Σκόπελο αγγίζει τα 514 ευρώ ενώ αν επιλέξει να ταξιδέψει με το δελφίνι θα πληρώσουν 440 ευρώ.

Το εισιτήριο από το Μαντούδι προς τη Σκιάθο κοστίζει 33,7 ευρώ και 74,7 ευρώ το αμάξι, ενώ αντίστοιχες είναι και οι τιμές για τη Σκόπελο. Για την Αλόννησο το εισιτήριο ανέρχεται στα 39,7 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...