Κοινωνία

Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήμος του Ηρακλείου λόγω λειψυδρίας

Το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ίδιο λόγο κηρύχθηκαν οι Δήμοι Λέρου και Σάμης Κεφαλληνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο δήμος είχε υποβάλει αίτημα προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας εδώ και δύο ημέρες και σήμερα τέθηκε σε ισχύ. 

Οι σημαντικά μειωμένες βροχοπτώσεις στην περιοχή έχουν ως συνέπεια την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα σε πολλές περιοχές καθώς και τη μικρή αναπλήρωση των αποθηκευμένων ποσοτήτων στα φράγματα του Δήμου. 

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Κρητη είχε συνολικά μειωμένες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα τεράστιες επιπτώσεις. 

Το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ίδιο λόγο κηρύχθηκαν οι Δήμοι Λέρου και Σάμης Κεφαλληνίας. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...