Κοινωνία

Ωρωπός: Στα "πράσα" συμμορία που έκανε πλιάτσικο σε μαγαζιά (βίντεο)

Βίντεο-ντοκουμέντα από τη δράση των μελών συμμορίας που είχε γίνει ο φόβος και τρόμος των ιδιοκτητών καταστημάτων στονΩρωπό φέρνει στο φως το protothema.gr.


Όπως φαίνεται και στις εικόνες, οι δράστες προσέγγιζαν καταστήματα, έσπαγαν τις τζαμαρίες και στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο και επιδίδονταν σε πλιάτσικο. Ως όχημα διαφυγής χρησιμοποιούσαν ένα μπορντώ Daewoo το οποίο και κατασχέθηκε από τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Η συμμορία αποδομήθηκε από τα στελέχη του Τ.Α. Ωρωπού τα οποία, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, εντόπισαν πριν τρεις ημέρες ένα μέλος της ομάδας στην περιοχή των Αχαρνών και του πέρασαν χειροπέδες.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τ.Α. Ωρωπού, ο συλληφθείς, 45 ετών, κατά τον τελευταίο μήνα διέπραττε κλοπές χρηματικών ποσών από ταμειακές μηχανές καταστημάτων στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.


Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, ο κατηγορούμενος μαζί με τη βοήθεια έτερου συνεργού, κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, εισερχόταν στα καταστήματα προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα των καταστημάτων με τη χρήση σφυριού ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων και αφαιρούσε συρτάρια ταμειακών μηχανών τα οποία περιείχαν χρηματικά ποσά.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών, ο συνεργός του εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου αναμένοντας στο εσωτερικό «επιχειρησιακού οχήματός» (μπορντώ Daewoo) στο οποίο είχαν τοποθετήσει λευκή ταινία στις πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ενώ η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ερευνάται.

Από τη σωματική και την κατ’ οίκον έρευνα στο συλληφθέντα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των κλοπών, το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, φυσίγγιο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...