Κοινωνία

Καταδικάστηκαν οι γονείς 3 παιδιών στο Βόλο-Είχαν ανταλλάξει μηνύσεις για ενδοοικογενειακή απειλή

Με μεγάλο ενδιαφέρον ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τη διαμάχη που έχουν οι γονείς 3 παιδιών καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι στα δικαστήρια και μάλιστα καταδικάστηκαν και οι δύο.

Τα 3 παιδιά που απέκτησαν είναι τα μεγάλα θύματα του «πολέμου» που έχουν οι γονείς τους. Χώρισαν, αλλά όπως φαίνεται τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά οι σχέσεις τους χειροτέρεψαν. Οι γονείς μάλιστα βρέθηκαν αντιμέτωποι στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις που αντάλλαξαν και καταδικάστηκαν και οι δύο για ενδοοικογενειακή απειλή. Τίποτα και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να συμβιβάσει τα πράγματα.

Το ζευγάρι συνελήφθη το περασμένο Σάββατο 6 Ιουλίου του 2024, μετά από κλήση στην αστυνομία που έκανε η γυναίκα, καταγγέλλοντας ότι διατρέχει κίνδυνο από τον σύζυγό της που είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της για να μπορέσει να δει τα παιδιά του.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρώην ζευγαριού κατά τη διάρκεια της οποίας το πρώην ανδρόγυνο φέρεται να αντάλλαξε απειλές, με αστυνομικούς να συλλαμβάνουν αμφότερους μετά και τις μηνύσεις που αντάλλαξαν.

Χθες (09-07-2024) κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, πρώτα η σύζυγος και στη συνέχεια ο σύζυγος, με τις δύο μηνύσεις να εκδικάζονται η μία πίσω από την άλλη και ο ένας να καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του άλλου και αμφότερους να καταδικάζονται.

Σύμφωνα με τη σύζυγο η οποία είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και επέστεψε στα Καλά Νερά όπου είναι η μόνιμη κατοικία της μετά τη λήξη του σχολικού έτους, ο πρώην σύζυγός της είχε ζητήσει να δει τα παιδιά, αλλά τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε επειδή είχαν κανονίσει να πάνε σε γνωστό πολυκατάστημα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, η σύζυγος υποστήριξε ότι απειλήθηκε από τον πατέρα των παιδιών της. «Θα σου κάνω κακό», φέρεται να της είπε, ενώ όπως κατέθεσε συχνά – πυκνά την απειλεί ότι «θα τη βάλει μέσα».

Στη δική του κατάθεση ο σύζυγος υποστήριξε ότι η πρώην γυναίκα του παραβιάζει συστηματικά δικαστική απόφαση και δεν του επιτρέπει να δει τα παιδιά τους. Όπως είπε τέσσερις φορές αναγκάστηκε να πάει στην Κομοτηνή για να δει τα παιδιά και καμία από αυτές δεν τα είδε. «Δεν την απείλησα ποτέ. Αν ήθελα να της κάνω κακό, θα της είχα ήδη κάνει. Μοναδική μου επιθυμία είναι να δω τα παιδιά μου», είπε ο ίδιος δηλώνοντας ότι αντιθέτως εκείνος ήταν που δέχθηκε απειλή ότι θα του… κάψει το ναυπηγείο.

Ο δικηγόρος του συζύγου επικαλέστηκε έκθεση κοινωνικής υπηρεσίας βάσει της οποίας τα τρία παιδιά κοιμούνται σε σπίτι χωρίς στρώματα, χωρίς να υπάρχει ψυγείο και κυνηγάει το ένα το άλλο με μαχαίρι, υποστηρίζοντας ότι η επιμέλεια δόθηκε προσωρινά στη μητέρα έως τέλος Ιουνίου, μέχρι να επαναξιολογηθεί η καταλληλότητά της, εκείνη όμως «παρά το νόμο επιχειρεί να αποκόψει τα παιδιά από τον πατέρα τους».

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε αμφότερους τους γονείς. Επέβαλλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή στον καθένα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...