Κοινωνία

Συναγερμός στις Σέρρες: Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS βρέθηκαν στη δομή προσφύγων

Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS εντοπίστηκαν σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες, όπως γνωστοποιεί ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφυγες βγήκαν θετικοί στις σχετικές εξετάσεις όταν θέλησαν να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Καρίπογλου τονίζει ότι ο δικηγορικός σύλλογος θα αποστείλει αναφορά στον εισαγγελέα ώστε «να ερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία και κυρίως αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων», καθώς και «αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων», σύμφωνα με το voria.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Καρίπογλου:

«Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκαμε έγκυρες πληροφορίες πως άτομα που φιλοξενούνται στη Δομή των Σερρών πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδα αλλά δυστυχώς και ιό HIV (AIDS)).

Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν θετικοί στις σχετικές εξετάσεις όταν θέλησαν να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα κλπ υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία και κυρίως αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων.

Επίσης αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Δεν ελπίζουμε πολλά πράγματα σε ένα νομό που η αδιαφορία των «υπευθύνων» στοίχισε χιλιάδες ζωές κατά την πανδημία του Covid.

Κανένας δεν ασχολείται, κανένας δεν νοιάζεται.

Εμείς, με τις λίγες δυνατότητες που έχουμε και, αφού λάβαμε την σχετική πληροφορία, θα κάνουμε για ακόμη μια φορά το χρέος μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...