μαριάμ
Κοινωνία

Οι πιο αδίστακτοι κατά συρροή δολοφόνοι της Ευρώπης (Βίντεο)

Η Αμερική είναι αδιαμφισβήτητα η χωρά με τα περισσότερα περιστατικά κατά συρροή δολοφονών. Ωστόσο πολλοί ξεχνάνε ότι στην Ευρώπη έχουν υπάρξει κάποιοι από τους χειροτέρους serial killers όλων των εποχών. Αυτοί οι δολοφόνοι ήταν τόσο διεστραμμένοι που μαζί με τα θύματα τους κατάστρεψαν αμέτρητες ζωές και οικογένειες. Ετοιμαστείτε λοιπόν να εξερευνήσουμε μαζί κάποια από τα χειροτέρα περιστατικά άρρωστων δολοφόνων στην ιστορία της Ευρώπης. 

Ανατόλι Ονοπριένκο: Το Θηρίο της Ουκρανίας 

Οι περισσότεροι μπορεί να έχετε ακουστά τον διάσημο κατά συρροή δολοφόνων με το παρατσούκλι «Θηρίο της Ουκρανίας». Ωστόσο ο κόσμος της Ουκρανίας του είχε αποδώσει και αλλά παρατσούκλια όπως «ο Εξολοθρευτής» και «κάτοικος 0». Μετά την σύλληψη του το 1996 παραδέχτηκε ότι σκότωσε 52 άτομα το 1989. Τα θύματα του ήταν κυρίως οικογένειες αλλά φρόντιζε να τακτοποιεί και όλους τους πιθανούς μάρτυρες.

Όταν οι αστυνομικοί μπούκαραν στο σπίτι του Ουκρανού εντόπισαν μπόλικα αποδεικτικά στοιχεία. Κάποια από αυτά ήταν όπλα και προσωπικά αντικείμενα που είχαν κλαπεί από τα θύματα. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο Ονοπριένκο βγήκε δημοσιά και δήλωσε ότι δεν ένιωσε καθόλου τύψεις για κανένα από τα εγκλήματα που διέπραξε. Όπως ήταν αναμενόμενο φυλακίστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Κατά την διάρκεια της φυλάκισής του, ο Ουκρανός μακελάρης έδωσε συνέντευξη σε δελτίου τύπου και είπε ότι στόχος του ήταν να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ δολοφονιών. Το 2013 απεβίωσε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 54 ετών.

Καρλ Ντένκε: ο Ξεχασμένος Κανίβαλος 

Επόμενος στη λίστα μας είναι ο Καρλ Ντένκε, ο «Ξεχασμένος Κανίβαλος» από την Πρωσία, ο οποίος διέπραξε τα εγκλήματά του στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο πανούργος δολοφόνος είχε καταφέρει να ξεγελάσει τη κοινότητα του για πολλά χρόνια καθώς είχε χτίσει μια φήμη ενός αρεστού και αξιότιμου ανθρώπου. Πού να ήξεραν όμως ότι ο Καρλ είχε δολοφονήσει τουλάχιστον 42 αστέγους καθώς και δεκάδες ταξιδιώτες σε διάστημα 21 ετών.

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα από το ψευδώνυμο του, ο φονιάς κατανάλωνε τα θύματα αλλά όχι ολοκληρωτικά καθώς για κάποιο διεστραμμένο λόγο κρατούσε πάντα απομεινάρια από τις σωρούς. Ο Γερμανός δολοφόνος ήταν ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου τα προϊόντα του οποίου περιείχαν αυτό που φαντάζεστε... Εν τέλει ο Ντένκε πιάστηκε το 1924 από τις αρχές του κράτους. Πριν προλάβει όμως να ανακριθεί ή να καταδικαστεί ο Γερμανός αυτοκτόνησε. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες στο σπίτι του, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να μάθουμε τα περισσότερα από τα αποτρόπαια εγκλήματα του «Ξεχασμένου Κανίβαλου».

Μιχαήλ Πόπκοφ: ο Λυκάνθρωπος  

Ο πρώην Ρώσος αστυνομικός Μιχαήλ Πόπκοφ χρησιμοποιούσε δόλια το επάγγελμα του για να ξεγελάει τα θύματά του. Συγκεκριμένα έκανε βόλτες αργά το βραδύ με την ελπίδα ότι θα πετύχαινε άτομα αρκετά αφελή ώστε να δεχτούν την προσφορά του να τα επιστρέψει σπίτι. Παραδέχθηκε ότι στο στόχαστρό του βρίσκονταν κυρίως γυναίκες που θωρούσε ότι ήταν ανήθικες επειδή έβγαιναν το βραδύ για να διασκεδάσουν.

Μια κοπέλα 17 χρονών που κατάφερε να ξεφύγει και να επιβιώσει από τα χεριά του δήλωσε ότι της επιτέθηκε βίαια και έπειτα την άφησε επειδή νόμιζε ότι ήταν νεκρή. Από την σύλληψη του το 2012 μέχρι και σήμερα, ο Ρώσος φονιάς έχει ομολογήσει περισσότερες από 80 δολοφονίες, από τις οποίες οι 79 αφορούσαν θύματα γυναίκες. Η άλλη μία δολοφονία διαπράχθηκε έναντι ενός αστυνομικού. Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο Πόπκοφ ομολόγησε στην αστυνομία μόνο τα θύματα που μπορούσε να θυμηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός εγκλημάτων του μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.  Ο Ρώσος θεωρείται ευρέως ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία της χώρας. Ένα πραγματικό τέρας με όλη την έννοια της λέξης.

Μαριάμ Σουλακιώτη: η Καλογριά Δολοφόνος

Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι δε περιμένατε να δείτε σε αυτή τη λίστα κάποιον κατά συρροή δολοφόνο από την Ελλάδα. Η μητέρα Μαριάμ Σουλακιώτη είναι όμως η μοναδική εξαίρεση, αφού αποτελείται την μόνη ελληνικής καταγωγή serial killer της λίστας. Η Μαριάμ ήταν λοιπόν καλόγρια και ο ρόλος της στο μοναστήρι ήταν να διαχειρίζεται τις περιουσίες  γυναικών που έρχονταν στο μοναστήρι με σκοπό να γίνουν καλόγριες. Η ηγουμένη φημολογείται ότι δολοφόνησε 177 άντρες και γυναίκες στο μοναστήρι της Κερατέας.

Στο μοναστήρι, η Σουλακιώτη ήταν επικεφαλής των Παλαιοημερολογιτών, αξίωμα που της επέτρεπε να μείνει κάτω από το ραντάρ των αρχών. Η ίδια επέβαλε αυστηρή νηστεία στα μέλη του μοναστηριού με αποτέλεσμα μικροί και μεγάλοι να πεθάνουν από ασιτία. Οι αρχές την συνέλαβαν για τα αποτρόπαια εγκλήματά της το 1951. Καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση το 1952 και απεβίωσε 2 χρονιά αργότερα. 

Ελισάβετ Μπάτορι: η Κόμισσα του Θανάτου

Στη συνέχεια της λίστας έχουμε την θρυλική Ελισάβετ Μπάτορι, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο βιβλία ρεκόρ γκίνες ως η «καλύτερη» γυναικά κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία. Σύμφωνα με το μύθο, η δούκισσα σκότωνε όλες τις παρθένες γυναίκες με την ελπίδα ότι αν λουστεί με το αίμα τους θα αποκτήσει πάλι τη νοητή της.

Ο κόσμος της εποχής την αποκαλούσε βαμπίρ και κανίβαλο. Πολλοί είναι βέβαια αυτοί που πιστεύουν ότι οι φήμες της διάσημης δούκισσας ήταν απλώς φήμες και τίποτα παραπάνω. Ξέρουμε βέβαια με σιγουριά πως από ένα σημείο της ζωής της και έπειτα για κάποιο περίεργο λόγο οι τοπικοί άρχοντες την είχαν κλειδώσει στο κάστρο της. Η δούκισσα και οι υπηρέτες της βρέθηκαν ένοχοι για την φυλάκιση και δολοφονία πάνω από 600 γυναικών. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ χειρότερη από τον μύθο. 

Πίτερ Σάτκλιφ: ο Αντεροβγάλτης του Γιόρκσερ

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και στις αρχές της επόμενης, ο Σάτκλιφ δολοφόνησε 13 γυναίκες και επιχείρησε να δολοφονήσει άλλες 7. Πάρα τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε ο Άγγλος, η αστυνομία δεν ασχολήθηκε μαζί του αλλά ούτε και οι πολίτες του Γιόρκσερ καθώς τα περισσότερα από τα θύματα ήταν ιερόδουλες.

Το 1977 ωστόσο η στάση του κόσμου άλλαξε εντελώς καθώς βρέθηκε από τις αρχές η σωρός μίας εφήβου σε μια παιδική χαρά. Εξαιτίας της ηλικίας της εφήβου αναγνωριστικέ ως η πρώτη «αθώα» από τις δεκάδες δολοφονίες που είχε διαπράξει, διότι δεν ήταν ιερόδουλη. Παρά το γεγονός ότι ο Σάτκλιφ είχε ανακριθεί πολλές φορές μέχρι τότε, συλλήφθηκε για πρώτη φορά το έτος 1981.

Νίελς Χέγκελ

Επόμενος στη λίστα είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος που γεννήθηκε το 1976 και εργάζονταν ως νοσηλευτής στην Γερμανία. Ο Χέγκελ εργάζονταν ως νοσοκόμος λοιπόν και απώτερος σκοπός του ήταν να προκαλεί καρδιακή προσβολή τους ασθενείς που φρόντιζε. Μάλιστα πολλές από τις απόπειρες έγιναν μπροστά στους συναδέλφους του.

Κατά την διάρκεια της 15ους καριέρας του ως νοσηλευτής σε δύο νοσοκομεία στην Βόρεια Γερμανία πιθανολογείται ότι δολοφόνησε έως και 300 ασθενείς. Ο ίδιος βέβαια ομολόγησε μόνο το 1/3 από αυτές τις δολοφονίες. Το 2018 βρέθηκε ένοχος για 85 δολοφονίες ενώ ταυτόχρονα είχε φυλακιστεί ήδη για προηγούμενες δολοφονίες σε 2 ασθενείς του με θανατηφόρες ενέσεις. Θεωρείται ευρέως ο χειρότερος κατά συρροή δολοφονικός στην σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας. Αν νομίζετε ότι είστε ασφαλείς στα νοσοκομεία... ξανασκεφτείτε το!

Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Τέλος στο νούμερο ένα δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον διασημότερο ίσως κατά συρροή δολοφόνο στην ιστορία: τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Ο Τζακ υπήρξε ένας πραγματικά άπιαστος δολοφόνος και ήταν υπεύθυνος για πολλές διαβόητες δολοφονίες του Ουαϊτσάπε του Λονδίνου στα τέλη του 1800. Μέχρι και σήμερα 200 χρονιά μετά κανείς δεν γνωρίζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του. Παρόλα αυτά 5 θύματα έχουν αναγνωριστεί επισήμως από τις αρχές.

O άγνωστος δολοφόνος θεωρείται από πολλούς ότι κατείχε σημαντικές ιατρικές γνώσεις. Αυτό το πιστεύουν ακόμη και οι αρχές διότι οι κοπές στις σωρούς των θυμάτων του έγιναν με χειρουργική ακρίβεια. Κάποια από τα όργανα των θυμάτων είχαν βρεθεί στις σκηνές των εγκλημάτων ενώ αλλά τα πήρε ο Τζακ μαζί. Ωστόσο για κάποιον άγνωστο λόγο ένας μεγάλος αριθμός οργάνων στάλθηκε στην αστυνομία, μαζί με μια σειρά ανατριχιαστικών και μυστήριων γραμμάτων με τα οποία προκαλούσε την αστυνομία σε ένα ατελείωτο παιχνίδι ανθρωποκυνηγητού. Τελικά οι προσπάθειες των Βρετανών ντεντέκτιβ δεν έπιασαν τόπο. Ακόμη και σήμερα η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη παραμένει άγνωστη και μάλλον έτσι θα παραμείνει...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ