Κοινωνία

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ενοχή για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου ζήτησε ο Εισαγγελέας

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται πως βίασε την 13χρονη αθλήτρια, μετέπειτα πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τα αδικήματα του βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

«Η καταγγέλλουσα, αναφερόμενη στις ερωτικές πράξεις, μίλησε για απειλές όπως τότε τις καταλάβαινε, ότι «θα γίνουν ρεζίλι οι γονείς σου» και άλλα και εξαιτίας αυτών πιέστηκε να προβεί στις ερωτικές πράξεις. Ο κατηγορούμενος τα αρνείται αυτά. Ωστόσο είναι καταγεγραμμένο στην απολογία του, ότι είπε «έκανα λάθος και έπρεπε να περιμένω και να το ήθελε». Μέσα στο δικό του μυαλό ίσως να πίστευε ότι «ό,τι και να γίνει θα καλυφθεί με το γάμο». Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός. Χρησιμοποίησε εξαναγκαστικά μέσα -υπήρχε διαφορά εμπειρίας 16 ετών- και θεωρούσε πως οι πράξεις αυτές δεν ήταν εξαναγκαστικές. Ερωτική αυτοδιάθεση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει γιατί πρέπει να προστατέψουμε το ίδιο το άτομο. Υπήρξαν κουβέντες του κατηγορούμενου που στο ανήλικο μυαλό λειτούργησαν για να την εξαναγκάσουν στις πράξεις αυτές».

Τέλος ο εισαγγελέας επεσήμανε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος διευκόλυνε τη διαδικασία με τη συμπεριφορά του και με την ομολογία του. «Θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος και έχει διαπράξει τις πράξεις αυτές, αλλά δεν είναι ένα τέρας» υποστήριξε.

Η απολογία


Ο κατηγορούμενος προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου απολογήθηκε με στίχους από τον Ερωτόκριτο έως και τον… Παύλο Σιδηρόπουλο! Υποστήριξε ότι αγάπησε πραγματικά την ανήλικη. «Με απορρόφησε. Κάποιες κινήσεις μου ήταν ώριμες αλλά με είχε συνεπάρει. Ντρέπομαι, δεν με τιμάει αυτό το πράγμα. Αλλά δεν πρόδωσα αυτό που αγάπησα», είπε στην απολογία του και συνέχισε: «Εγώ έκανα ένα λάθος και κάπως πρέπει να εξιλεωθεί. Είναι ανατριχιαστικό, ακραίο, απρεπές. Η φυλακή είναι μεγάλο σχολείο. Η κατηγορία, η συκοφαντία είναι σαν μια πέτρα στο κεφάλι».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ήταν η πρώτη που μίλησε για σεξουαλικές κακοποιήσεις στο χώρο του αθλητισμού και την χαρακτήρισε «ψεύτικη και χυδαία». «Μαζί πήγε και η Α…α. Πίστευε ότι θα βγει αλώβητη και θυματοποίησε τον εαυτό της γιατί το θύμα το αγαπάει ο κόσμος και ήθελε να αποκτήσει δόξα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ