Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Έδεσε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στην ιστορία του λιμανιού

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Getaway που βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, έχει μήκος 326 μέτρα και ύψος που ξεπερνάει τα 54 μέτρα. Εντυπωσιάζουν οι εικόνες τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά με παροχές ειδικά σχεδιασμένες ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς πελάτες, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο του ταξιδιού.

Σύμφωνα με το karfitsa.gr, δύο υπερμεγέθη κρουαζιερόπλοια, το Infinity Celebrity και το Norwegian Getaway, που είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα, υποδέχτηκε η Θεσσαλονίκη το πρωί. Η πόλη αναμένεται να κατακλυστεί από ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Μάλιστα, οι επιβάτες του Norwegian Getaway προέρχονται κυρίως από την Αγγλία και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά 10.000 επιβάτες και μέλη πληρωμάτων, από τα δυο κρουαζιερόπλοια θα απολαύσουν σήμερα την συμπρωτεύουσα. Λίγο μετά τις 07:00, κατέφθασε στο λιμάνι Θεσσαλονίκης το Celebrity Infinity. Το κρουαζιερόπλοιο που έχει προγραμματίσει 21 αφίξεις για φέτος, έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 2.170 επιβάτες και θα εξυπηρετηθεί από τον Επιβατικό Σταθμό «Μακεδονία».

Το Norwegian Getaway, το οποίο επισκέπτεται για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη κατέφθασε στις 09:00, από το λιμάνι του Πειραιά και θα πλεύσει προς Κωνσταντινούπολη γύρω στις 18:30. Σημειώνεται και το γεγονός ότι αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος αλλά και σε χωρητικότητα επιβατών κρουαζιερόπλοιο που έχει υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το Norwegian Getaway, της εταιρίας Norwegian Cruise Line έχει μήκος 326 μέτρα και ύψος 54,5 μέτρα.

Παράλληλα, έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 3.969 επιβάτες και 1.640 άτομα πλήρωμα.Η άφιξη του Norwegian Getaway θα εξυπηρετηθεί από τον νέο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος», που εγκαινιάστηκε το 2023.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...