putin
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θα μείνετε άφωνοι με τις επαύλεις των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου (Βίντεο)

Τα χρήματα που ξοδεύουν οι πλούσιοι στη καθημερινότητα τους είναι πραγματικά εξωφρενικά. Φανταστείτε λοιπόν πόσο ακριβά και μεγαλοπρεπή θα είναι τα σπίτια στα οποία μένουν. Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό ταξίδι όπου θα κοιτάξουμε τα καλύτερα σπίτια δισεκατομμυριούχων, των οποίων η αξία κυμαίνεται από το φαινομενικά «ασήμαντο» ποσό των 50 χιλιάδων δολαρίων έως το  εξωπραγματικό ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Βλαντιμίρ Πούτιν 

Ξεκινάμε με τον διάσημο Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές έχει περιουσία 200 δισεκατομμυρίων και διαμένει σε μέρος που θυμίζει περισσότερο σε αυτοκρατορικό παλάτι παρά σε μία συνηθισμένη κατοικία. Μάλιστα, το παλάτι του Πούτιν είναι εξοπλισμένο με ένα προσωπικό υπόγειο καταφύγιο το οποίο είναι ικανό να προστατεύσει τον Ρώσο ηγέτη ακόμη και από πυρηνικές κεφαλές, παρέχοντας έτσι στον επικεφαλής της Μόσχας το μέγιστο δυνατό επίπεδο προστασίας.  

Μαρκ Ζάκερμπεργκ 

Στη συνέχεια έχουμε τον ζάμπλουτο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο διάσημος προγραμματιστής είχε πραγματοποιήσει εξονυχιστική έρευνα για τη θέση στην οποία θα χτίζονταν το σπίτι του. Τελικά, κατέληξε στην Χαβάη όπου αγόρασε χιλιάδες στρώματα γης έτσι ώστε να καταφέρει να χτίσει ένα τεράστιο κτηριακό συγκρότημα εφοδιασμένο με ένα υπόγειο καταφύγιο. Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι στιγμής, τα υπόγεια καταφύγια είναι κάτι που θα ακούσετε πολλές φορές σε αυτήν την λίστα. Το κτηριακό σύμπλεγμα του ιδιοκτήτη του Facebook αποτελείται από δεκάδες σπίτια, δύο επαύλεις και για κάποιον άγνωστο λόγο πολλά δεντρόσπιτα που συνδέονται με ξύλινες γέφυρες. Ναι, οι πλούσιοι λατρεύουν να προσθέτουν αχρείαστες “πινελιές” στα σπίτια τους. 

Στηβ Τζομπς 

Επόμενο σπίτι στη λίστα είναι το σπίτι του ιδιοφυούς ιδρυτή του εταιρικού κολοσσού Apple. Το 1984 ο Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε μία βίλα στη Καλιφόρνια γνωστή και ως το σπίτι του Τζακ Λινγκ. Το αρχοντικό χτίστηκε το 1925 από τον πασίγνωστο αρχιτέκτονα της εποχής Τζορτζ Ουάσιγκτον Σμιθ και δόθηκε στον επίσης πολύ γνωστό και εύπορο Ντάνιελ Τζάκινγκ. Πάρα την ιστορική αξία του κτηρίου, ο Στηβ Τζομπς ήθελε να το κατεδαφίσει και να κρατήσει μόνο τα πολύτιμα  στρέμματα  της σπουδαίας αυτής έπαυλης.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια ωστόσο, είχε άλλα σχέδια και απέρριψε το αίτημα κατεδάφισης του μεγαλοεπιχειρηματία. Αυτή η απόφαση εξόργισε τον Στηβ Τζομπς, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να το κάψει ολοσχερώς. Ως επακόλουθο, βγήκε δημόσια και χαρακτήρισε το σπίτι χωματερή και τον αρχιτέκτονα ατάλαντο χωρίς γούστο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρατήσει το σπίτι εντελώς και το αφήσει να ερημωθεί. Μετά από δέκα χρονιά, το κάποτε αρχοντικό έγινε ένα αγνώριστο, εγκαταλελειμμένο σπίτι. Έτσι η πολιτεία της Καλιφόρνια αναγκάστηκε να παραχωρήσει τελικά την πολυπόθητη άδεια κατεδάφισης στον Τζομπς. Τραγική αποδείχθηκε βέβαια η εξελέγη των πράγματων, καθώς ο ιδρυτής της Apple 8 μήνες μετά την κατεδάφιση του σπιτιού πέθανε, καθιστώντας έτσι τη κατεδάφιση αυτή εντελώς ανούσια. Έφτασε στη πηγή και δεν ήπιε νερό θα έλεγε κανείς...

Ελ Τσάπο 

Ο Χοακίν Γκουσμάν γνωστός και ως «Ελ Τσάπο» στο απόγειο της ζωής του ήταν ίσως ο ισχυρότερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο. Μάλιστα, αναφορές λένε ότι είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς και μια τεράστια συλλογή από ακίνητη περιουσία. Σε κάθε παραλία των ΗΠΑ μπορούσε να βρει κανείς από ένα σπίτι του και σε κάθε πολιτεία από ένα ράντσο. Όπως καταλαβαίνετε ο διάσημος ναρκέμπορας είχε μια τεράστια περιουσία. Γι' αυτόν τον λόγο τρομερή εντύπωση θα σας προκαλέσει το γεγονός ότι ο Τσάπο δεν ζούσε σε μια τεραστία έπαυλη, αλλά σε ένα συνηθισμένο θα λέγαμε σπίτι.

Ο λόγος για την επιλογή του αυτή βγάζει νόημα αν λάβει κάνεις υπόψη ότι ο διάσημος ναρκέμπορας ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος των ΗΠΑ εκείνη την εποχή. Κατά συνέπεια, μέγιστη προτεραιότητα ήταν να είναι άκρως διακριτικός και να μην τραβάει τα βλέμματα κανενός. Και έτσι έκανε. Έχτισε ένα τεράστιο δίκτυο αποτελούμενο από δεκάδες συνηθισμένα σπίτια τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους μέσω υπόγειων τούνελ. Έτσι, κατάφερνε να παραμένει στην Αμερική και να διοικεί την παράνομη υπόγεια αυτοκρατορία του χωρίς να τον πάρει «χαμπάρι» κανείς. 

Ντόναλντ Τραμπ 

Φυσικά από την λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η επίσημη κατοικία του πρώην προέδρου βρίσκεται στη Φλόριντα, μια έπαυλη που αποτελείται από 17 στρέμματα και επονομάζετε «Mara Lago». Ο Αμερικανός πολιτικός αγόρασε το τεράστιο αυτό σπίτι το 1985 και πραγματοποίησε σε αυτό κάποιες εντυπωσιακές αλλαγές.

Αρχικά, αγόρασε και εγκατέστησε μια τεραστία αμερικανική σημαία μήκους 24 μέτρων στο μπάνιο του. Εννοείται πως αστειευόμαστε... Αυτό που πράγματι έκανε είναι να μετατρέψει την έπαυλη σε κλειστή λέσχη με το κόστος ένταξης σε αυτή να αγγίζει το εξωπραγματικό ποσό των 200 χιλιάδων δολαρίων. Η πασίγνωστη λέσχη ονομάζεται «Mar-a-Lago» και έχει κέρδη άνω των 20 εκ. δολαρίων τον χρόνο, κάνοντας την μια από τις πιο επικερδής επενδύσεις του διάσημου επιχειρηματία. 

Βασίλισσα της Αγγλίας  

Το να είσαι η βασίλισσα της Αγγλίας έρχεται με πολλά πλεονεκτήματα και ανέσεις. Ένα από αυτά είναι αδιαμφισβήτητα ο τύπος κατοικίας, ο οποίος στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ είναι άκρως εντυπωσιακός ή καλύτερα ήταν άκρως εντυπωσιακός, αφού η βασίλισσα απεβίωσε το 2022. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι ίσως τα πιο εντυπωσιακά στον πλανήτη και η αξία τους σύμφωνα με ειδικούς ανέρχεται στα περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το παλάτι αυτό μπορεί να καλύψει την οποιαδήποτε ανάγκη της βασιλικής οικογένειας καθώς αποτελείται από 775 πλήρως επιπλωμένα δωμάτια και από μια γκαλερί με έργα τέχνης συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων. Και αν όλα αυτά δεν σας έχουν αφήσει άφωνους μέχρι στιγμής, αξίζει να σημειωθεί ότι το παλάτι διαθέτει τους δικούς του προσωπικούς κήπους, οι οποίοι φιλοξενούν εξωτικά φυτά διαφόρων ειδών ακόμα και κάποια σπάνια ζώα. 

Μουκές Αμπάνι

Ο Μουκές Αμπάνι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία και όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν τσιγκουνεύτηκε ούτε ένα δολάριο στην οικοδόμηση του υπερθεάματος που ονομάζει σπίτι του. Ο Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας ξόδεψε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την οικοδόμηση της μέγα-βίλας του ύψους 27 ορόφων. Παραδόξως ωστόσο, επέλεξε να την χτίσει στο κέντρο μιας γειτονιάς που έχει κακή φήμη λόγω υψηλής εγκληματικότητας. Ως αποτέλεσμα, αυτή ήταν μία αμφιλεγόμενη απόφαση που αποτέλεσε αφορμή ο Ινδός να σχολιαστεί και να επικριθεί από ανθρώπους στο διαδίκτυο.

Κάνιε Γουέστ 

Επόμενος στην λίστα είναι ο διάσημος Αμερικανός ράπερ και σχεδιαστής μόδας Κάνιε Γουέστ. Ο Κάνιε αγόρασε το σπίτι του το 2023 το οποίο ήταν αρχικά εκκλησία την οποία ήθελε να χρησιμοποιήσει για να στεγάσει την προσωπική ακαδημαϊκή λέσχη του αλλά εν τέλει παράτησε την ιδέα του και το κτήριο ερημώθηκε λίγο αργότερα.

Πρόσφατα ο διάσημος σχεδιαστής αγόρασε ένα σπίτι αξίας 57 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Μετά από λίγο όμως για άγνωστο λόγο πλήρωσε κάποιον 20 χιλιάδες δολάρια τον μήνα για να το κατεδαφίσει. Έπειτα, πούλησε τη βίλα για 4 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή πολύ λιγότερο από το πόσο που την αγόρασε. Σαν να μην έφτανε αυτό ο τύπος που πλήρωσε για να το κατεδαφίσει τον έκανε μήνυση καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του δε πληρώθηκε ποτέ. Παρά όλες αυτές τις αναποδιές, ο Κάνιε φαίνεται ότι δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα τα λάθη του και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια πόλη 100 χιλιάδων στρεμμάτων στην Μέση Ανατολή. Λογικά καλά θα πάει αυτό... 

Τζεφ Μπέζος 

Τελευταίος στη λίστα μας είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας και μεγαλοεπενδυτής Τζεφ Μπέζος. Ο Τζεφ λάνσαρε την Amazon από το γκαράζ του σπιτιού του το οποίο νοίκιαζε για 890 δολάρια το μήνα. Ο ιδιοκτήτης του Amazon σημείωσε μεγάλη πρόοδο μετά από αυτό και πλέον είναι ο 25ος μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ. Ο γκουρού την τεχνολογίας έχει ακίνητη περιουσία σε όλη την χώρα.

Το κύριο σπίτι του βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στη πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον και κοστολογείται στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Το 2023 ωστόσο αποφάσισε να μετακομίσει πιο κοντά στην οικογένεια του η οποία βρίσκεται στη Φλόριντα. Ως επακόλουθο, αγόρασε μία έπαυλη αξίας 68 εκατομμυρίων δολαρίων εκεί. Οι  επιθυμίες του όμως δεν σταμάτησαν έχεις καθώς αργότερα αγόρασε το σπίτι του γείτονα του, μία επίσης τεράστια βίλα που κοστολογείται στα 79 εκατομμύρια δολάρια. Βαθύτερες τσέπες από αυτές του Τζεφ Μπέζος δύσκολα θα βρείτε. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ