Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Βίντεο με τον 33χρονο που βούτηξε το κεφάλι γάτας σε μπύρα - Ένας χρόνος φυλάκισης του επιβλήθηκε

Βίντεο δευτερόλεπτα αφότου ο 33χρονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης έχει δώσει μπύρα στο αδέσποτο γατάκι, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Στο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης φαίνεται η στιγμή που πελάτες του μαγαζιού έχουν αντιληφθεί την πράξη του και τον πλησιάζουν ζητώντας του να αφήσει από τα χέρια του ένα γατάκι το οποίο κρατάει, με τον άντρα να τους ζητά να μην τον ακουμπάνε και να πιάνει το κινητό του τηλέφωνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που δείχνει τον εξωτερικό χώρο, φαίνεται ο 33χρονος να σηκώνει στον αέρα ένα νεογέννητο γατάκι, άγνωστο αν είναι το ίδιο στο οποίο έδωσε μπύρα νωρίτερα, ενώ οι νεαροί πελάτες του μαγαζιού του ζητούν επανειλημμένα να σταματήσει και τον ενημερώνουν ότι θα καλέσουν την αστυνομία.

Δείτε βίντεο εδώ:

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν μπροστά στο περιστατικό, ο άντρας στη συνέχεια εισήλθε στο μαγαζί κρατώντας ένα άλλο γατάκι στα χέρια του.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος συνελήφθη μετά την καταγγελία που έγινε το βράδυ της Τρίτης και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ, για την κατηγορία της κακοποίησης ζώου, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του επί τριετία. Επιπλέον, του βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο, το γατάκι μύριζε αλκοόλ ενώ μια κοπέλα κατάφερε να το πάρει από τα χέρια του κατηγορούμενο και να το προστατεύσει. Στην απολογία του ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι έδωσε μπύρα στο άτυχο γατάκι, όχι όμως ότι βούτηξε το κεφάλι του σε ποτήρι και ύστερα είπε ότι τον κυνηγούσαν περίοικοι για να πάρουν το άτυχο ζώο. «Αγαπάω και φροντίζω τα ζώα, ήταν χαζομάρα μου, δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανέναν» είπε.

Θέλοντας να δώσει τη δική του εκδοχή, μιλώντας στο protothema.gr, απέδωσε το γεγονός σε… παρανόηση. «Σχόλασα από τη δουλειά μου και έπινα μπύρα. Το γατάκι το είχα ταΐσει νωρίτερα με τυρί και ζαμπόν. Μια κυρία από το μαγαζί του έδωσε γάλα. Εγώ έχοντας το γατάκι μαζί μου βούτηξα το δάχτυλο μου στην μπύρα και το έγλειψε. Δεν της έβαλα το κεφάλι μέσα στο ποτήρι όπως λένε, είναι ψέματα αυτό» υποστήριξε.

«Εγώ το έκανα γιατί αγαπάω τα ζώα. Έχω και σκύλο και δεν έχω κάνει ποτέ κάτι κακό σε κανέναν. Για να αποφύγω παρεξηγήσεις κάλεσα μόνος μου στην αστυνομία και αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα» ισχυρίστηκε.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δε δέχθηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί μειωμένου καταλογισμού. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για την πράξη που κατηγορείται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πραγματικά εκπλήσσομαι για το που μπορεί να φτάσει η φαντασία ενός ανθρώπου για την βάναυση κακοποίηση ενός ζώου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ