Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του γιου του

Στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού του κάθισε ένας 72χρονος άνδρας ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου του σε εργατικό δυστύχημα. Ο κατηγορούμενος πατέρας κατηγορούνται για επεισόδιο που είχε προηγηθεί του τραγικού θανάτου και αθωώθηκε ομόφωνα από τους δικαστές.

Όπως αναφέρει το voria.gr, ο ηλικιωμένος καθ΄όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, καθόταν σιωπηλός στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και σκούπιζε συνεχώς τα μάτια του από τα δάκρυα, ξεσπώντας σε βουβό κλάμα κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα του γιου του.

Οι σκέψεις του φαίνεται πως γυρνούσαν συνεχώς στην 29η Μαρτίου του 2022, τότε που συνελήφθη για ένα επεισόδιο με τον γιο του σε χωριό της Αλμωπίας στην Πέλλα, υπόθεση που έφτασε στη δικαστική αίθουσα του κακουργιοδικείου με τον χαρακτηρισμό της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Μόνο που η μοίρα έδειξε το σκληρό της πρόσωπο και πριν αθωωθεί για την πράξη αυτή, ο 47χρονος γιος του έχασε τη ζωή του σε ατύχημα εν ώρα εργασίας.

«Μακάρι να ζούσε και ας τα είχε πάρει όλα»

Ο τραγικός πατέρας καταρρακωμένος στην απολογία του χαρακτήρισε το επεισόδιο ως «κακιά στιγμή» τονίζοντας πως δεν θα έβλαπτε ποτέ το παιδί του. Παραδέχθηκε πως εκείνη την ημέρα ειπώθηκαν βαριές κουβέντες πάνω στην αγανάκτησή του όταν έμαθε ότι ο γιος του αθέτησε τη συμφωνία τους αλλά αρνήθηκε ότι στράφηκε κατά του παιδιού του με το τσεκούρι. «Μακάρι να ζούσε και ας τα είχε πάρει όλα», είπε συγκινημένος.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της έκανε λόγο για οικογενειακό επεισόδιο που μπορεί να είχε βαρείς χαρακτηρισμούς και απειλές, όμως δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο προτείνοντας η κατηγορία να μετατραπεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε εντελώς απλή σωματική βλάβη, αναφερόμενη στις λίγες αμυχές που είχε στον λαιμό του.

Το δικαστήριο πείστηκε για την αθωότητά του και τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες (απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία) και ο 72χρονος αποχώρησε δακρυσμένος και συνοδευόμενος από τους συγγενείς του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Μάρτιο του 2022 πατέρας και γιος φέρεται να ενεπλάκησαν σε καβγά με αφορμή τα γεωργικά μηχανήματα του πρώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 72χρονος μετά το διαζύγιο του γιου του ήθελε να τον βοηθήσει να ορθοποδήσει και έτσι του έδωσε τα μηχανήματα της δουλειάς του. Όπως περιγράφεται στην δικογραφία ο γιος του εξέφρασε την επιθυμία του να τα πουλήσει, κάτι με το οποίο διαφωνούσε ο πατέρας του με αποτέλεσμα οι δύο τους να ανταλλάξουν βαριές κουβέντες και να πιαστούν στα χέρια. Αν και το κατηγορητήριο στοιχειοθετούσε την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε φερόμενη επίθεση με τσεκούρι του πατέρα προς τον γιο, κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε από μαρτυρίες, έγγραφα και την απολογία του 72χρονου ότι ο γιος του δεν χτυπήθηκε από το εργαλείο, και τα σημάδια στον λαιμό του ήταν μόνο μερικές αμυχές από τα νύχια του πατέρα του την ώρα του καβγά.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων μετά το επεισόδιο και μέχρι τον θάνατο του άτυχου άνδρα, πατέρας και γιος είχαν πολύ καλές σχέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...