Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Καλύτερη η εικόνα του μετώπου, μάχη με διάσπαρτες εστίες (upd)

Νεότερη ενημέρωση

 

Μειωμένη είναι η ένταση της φωτιάς στη Βάρης-Κορωπίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από ξερά χόρτα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς εξαπλώθηκελόγω ανέμων, πλέον βαίνει προς εκτόνωση, αναφέρουν οι πληροφορίες

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν για να περιορίσουν εντελώς τις φλόγες, ενώ η φωτιά, που έφτασε νωρίτερα σε σπίτια, σιγά-σιγά «μαζεύεται».

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στη Βάρης-Κορωπίου -Μήνυμα από το «112»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώνονται κάποιες εξάρσεις του φαινομένου και υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους, για να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι, ενώ μήνυμα έλαβαν και κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αττικής, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα

Αρχικό κείμενο

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση κάνει λόγο ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σχετικά με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει κοντά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν», είπε ο κ. Κωνσταντέλλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη συνέχεια τόνισε:

«Η πυρκαγιά μαίνεται και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Λαμπρικά και Κίτσι με κατεύθυνση προς το νότο. Η βλάστηση που καίγεται είναι χαμηλή, όμως η φωτιά βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις, έστω και αραιοκατοικημένα. Όλος ο μηχανισμός του δήμου μας βρίσκεται στο πόδι και επιχειρεί. Έχουν συνδράμει στο Κορωπί και με τις δικές τους δυνάμεις όλοι οι γύρω δήμοι».

Ο κ. Κωνσταντέλλος είπε ακόμη πως μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια πληροφόρηση για καταστροφές σε σπίτια ή επιχειρήσεις.

 

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, με το 112 να στέλνει συνεχώς μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής.

Νωρίτερα, νέο μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να απομακρυνθούν από το Κίτσι προς τη Βάρη.

H φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, έχει αρχίσει να μπαίνει και σε σπίτια.

Εκκενώσεις στην περιοχή

Στο μεταξύ, στην εκκένωση του Ιππικού Ομίλου Βάρης προχωρά η αστυνομία λόγω της μεγάλης φωτιάς στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, άλογα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο, ενώ στην περιοχή εκκενώθηκαν και τρία σχολεία.

Νωρίτερα εκκενώθηκε η κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή Κίτσι.

 

 

Ζημιές σε αίθουσα δεξιώσεων - Δείτε φωτογραφία

Μία φωτιά ανά δέκα λεπτά - Η ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής

Πάνω από 300 φωτιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, δηλαδή μία ανά δέκα λεπτά, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, που πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση. 

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο Κορωπί, ενώ επικίνδυνη θεωρείται η φωτιά που ξέσπασε στην Αργολίδα. 

Εκκενώνεται ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Η αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει τον Ιππικό Όμιλο Βάρης, όπου ήδη έχουν εκκενωθεί τρία σχολεία και μία κατασκήνωση. 

Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

19/06/2024 16:02

«Παλεύω από τις 12:00 με ένα λάστιχο, ευτυχώς προλάβαμε την πυρκαγιά»

Στα λόγια κατοίκου της περιοχής αποτυπώνονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες κατοίκων αλλά και πυροσβεστικής για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι με μεγάλη ένταση.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε στη Βάρης – Κορωπίου το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06), με το 112 να προχωρά στην αποστολή δύο διαδοχικών μηνυμάτων, με οδηγίες για εκκένωση προς τους πολίτες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και στο σημείο γίνεται μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική και αποστέλλονται 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στο νεότερο μήνυμά του το 112 καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά να απομακρυνθούν προς τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Ειδοποίηση στα κινητά τους, μέσω μηνύματος από το 112, έλαβαν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή λόγω φωτιάς .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...