Κοινωνία

Ληστές στη Θεσσαλονίκη αποζημίωσαν τα θύματά τους και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν οι 6 ληστές που κατηγορούνται για 19 διαρρήξεις και κλοπές στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν της απολογίας τους στην ανακρίτρια.

Οι κατηγορούμενοι δρούσαν σε διάφορες περιοχές στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο δίμηνο, ενώ από την διαρρήξεις και τις κλοπές αποκόμισαν πάνω από 64.000 ευρώ σε χρήματα και τιμαλφή.

Κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν σε μεγάλο ποσοστό τα θύματά τους, αποδεχόμενοι τις πράξεις που τους καταλογίζονται.

Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη – μεταξύ άλλων – για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, επειδή παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι υπό τους εξής όρους: αυτοπρόσωπη εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες επέλεγαν σπίτια, απ’ όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και τα παραβίαζαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, σκαρφάλωσαν στα μπαλκόνια από σωλήνες.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει από εταιρείες ενοικίασης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...