Κοινωνία

Γνωστός δικηγόρος κρατείται στη ΓΑΔΑ για ενδοοικογενειακή βία- Πρόκειται να απολογηθεί τη Δευτέρα

Γνωστός ποινικολόγος της Αθήνας, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτεπάγγελτου για ενδοοικογενειακή βία, καθώς κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, η οποία είναι επίσης δικηγόρος.

Ο δικηγόρος οδηγήθηκε στην εισαγγελία και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, τόσο αυτός όσο και η 37χρονη σύζυγός του ισχυρίζονται ότι η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες και δεν υπήρξε περιστατικό ξυλοδαρμού.

Ο δικηγόρος παρουσιάστηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη ημέρα, ενώ παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ζευγάρι επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Η γυναίκα ήταν βαριά τραυματισμένη, φέροντας χτυπήματα και μώλωπες, και ισχυριζόταν ότι είχε πέσει από τη σκάλα.

Ο γιατρός της κλινικής δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις τους και ενημέρωσε την αστυνομία, καθώς κατέθεσε ότι τα τραύματα της γυναίκας προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι. Παρά την επιμονή των δύο δικηγόρων ότι τα τραύματα προήλθαν από πτώση, δεν υποβλήθηκε μήνυση από κανέναν τους.

Στο πειθαρχικό παραπέμπει τον γνωστό δικηγόρο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

 

Στο πειθαρχικό παραπέμπει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ΑθηνώνΔημήτρης Βερβεσός, το  δικηγόρο ο οποίος συνελήφθη για το φερόμενο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ με έγγραφο του προς τον πρόεδρο του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, του ζητάει να διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με τη σύλληψη γνωστού δικηγόρου για το ξυλοδαρμό της 37χρονης συζύγου του.


Ο κ. Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της έρευνας καλείται αφενός διαπιστώσει την ταυτότητα του δικηγόρου και αφετέρου να καταλήξει εάν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ