Κοινωνία

Πέθανε ο ιδιοκτήτης των ψητοπωλείων "Σαββίκος"

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Πιερίας και η τοπική κοινωνία της Κατερίνης θρηνούν για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μελιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες σε ηλικία 70 ετών. Ο K. Μελιάδης ήταν γνωστός για την ιδιοκτησία του ιστορικού ψητοπωλείου «Σαββίκος», ενός από τα πιο γνωστά σουβλατζίδικα της πόλης, το οποίο άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική γαστρονομία για πολλά χρόνια, με καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη. 

Το ψητοπωλείο «Σαββίκος», σύμφωνα με το «odelalis.gr» έχει μακρά ιστορία, η οποία ξεκινά το 1947 όταν ο πατέρας του, «Σαββίκος», παρουσίασε στο κοινό της Κατερίνης το περίφημο σουβλάκι του. Το σουβλατζίδικο, τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Ο Κωνσταντίνος Μελιάδης συνέχισε την οικογενειακή παράδοση, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα και την εξαιρετική εξυπηρέτηση. Υπό την ηγεσία του, η επιχείρηση κατάφερε να επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας το περίφημο σουβλάκι του «Σαββίκου» σε ακόμα περισσότερους λάτρεις της γεύσης.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μελιάδη τελέστηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ