Κοινωνία

Η εναλλακτική Ακρόπολη της Ελλάδας που δεν είναι στην Αθήνα και κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες κόσμου

Με την ραγδαία αύξηση της τουριστικής κίνησης τα τελευταία χρόνια, η εμβληματική μας Ακρόπολη έχει γίνει απλησίαστο αξιοθέατο για τον μέσο Έλληνα, ο οποίος πρέπει να στριμωχτεί σε ατελείωτες ουρές από ξένους και να πληρώσει ένα τσουχτερό εισιτήριο για να την απολαύσει.

Βρήκαμε μία μικρότερη, αλλά εξίσου γραφική και γοητευτική Ακρόπολη, αυτή της Λίνδου στη Ρόδο, ένα αγαπημένο σημείο για τουρίστες και ντόπιους εκδρομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «alternative» Ακρόπολη

Η Ακρόπολη της Λίνδου είναι ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται χτισμένος πάνω σε έναν απότομο βράχο ύψους 116 μέτρων, δεσπόζοντας πάνω από τον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου στη Ρόδο.

Στους χώρους της έχουν βρεθεί ευρήματα από την αρχαϊκή εποχή και μεταγενέστερα, αλλά και οικοδομική δραστηριότητα που φτάνει ως την εποχή της Ιπποτοκρατίας.

Η πλούσια ιστορία της, σε συνδυασμό με την μοναδικής ομορφιάς φυσική θέα του χώρου καθιστούν αυτό το «στολίδι» της Λίνδου έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, καθώς κατατάσσεται τρίτη σε σειρά επισκεψιμότητας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...