Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

«Παιδιά τον βρήκα»: Η συγκλονιστική στιγμή που το τηλεοπτικό συνεργείο της EΡΤ εντοπίζει τον Μόσλεϊ - «Aυτοκτονία η διαδρομή που ακολούθησε» (Βίντεο)

Στη Ρόσο μεταφέρθηκε η σορός του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ, για τη νεκροψία νεκροτομή η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια θανάτου του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βρετανός δημοσιογράφος εντοπίστηκε νεκρός, λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί της Κυριακής, λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας χάρη στην παρατηρητικότητα του εικονολήπτη του ΕΡΤΝews, Αντώνη Μυστιλόγλου και του δημοσιογράφου Αριστείδη Μιαούλη, που κάλυπταν ειδησεογραφικά την εξαφάνισή του.

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο και πως περιγράφει ο δημοσιογράφος του ΕΡΤnews τη στιγμή που εντόπισαν τον βρετανό παρουσιαστή.

Το πρωί αποφάσισαν όπως λέει, να ναυλώσουν ένα καϊκι για να κατευθυνθούν προς το σημείο των ερευνών, κοντά σε ένα σπήλαιο.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, πήγαμε με το καΐκι πάρα πολύ κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας» ανέφερε ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι είχαν το νου τους στην ακτογραμμή μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος του αγνοούμενου, σύμφωνα και με τις οδηγίες των Αρχών.

«Γυάλιζε το ρολόι του»

«Επιστρέφοντας προς την Αγία Μαρίνα, ο συνάδελφος, ο Αντώνη Μυστιλόγλου εξακολουθούσε να έχει την κάμερα ανοιχτή και να “στοχεύει” στην παραλία. Όταν λοιπόν φτάσαμε και ετοιμαστήκαμε να σας στείλουμε το υλικό […], ο Αντώνης έρχεται και λέει “παιδιά τον βρήκα”» εξιστόρησε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews.

«Κοιτάζοντας τα πλάνα που ήταν έτοιμα να σταλούν στην Αθήνα, βρήκαμε ότι κάτι γυάλιζε» είπε λέγοντας ότι πλάι τους ήταν και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του EΡΤΝews ήταν δύσκολος ο εντοπισμός του 67χρονου γιατί τα ρούχα του είχαν αλλοιωθεί από τον ήλιο.

«Οι επόμενες κινήσεις ήταν να έλθει εδώ το σκάφος του Λιμενικού και τους γιατρούς και τους διασώστες και εξετάζουν τη σορό του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το εάν ο 67χρονος ήταν νεκρός εδώ και μέρες, όπως μετέδωσε το ΒΒC, απάντησε ότι προφανώς και έχασε τη ζωή του από την πρώτη μέρα της εξαφάνισης την περασμένη Τετάρτη.

Τα βρετανικά δίκτυα που έχουν στείλει απεσταλμένους στη Σύμη διέκοψαν τη ροή του προγράμματος τους, για να μεταδώσουν την είδηση για ένα από τα πιο αγαπητά και προβεβλημένα πρόσωπα της βρετανικής τηλεόρασης.

Δήμαρχος Σύμης: Η διαδρομή που επέλεξε «ήταν καθαρή αυτοκτονία»

Ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας ήταν ένα από τα άτομα που εντόπισαν νεκρό τον άτυχο Βρετανό δημοσιογράφο Μάικλ Μόσλεϊ (Michael Mosley).

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», περιέγραψε καρέ καρέ τις στιγμές που οδήγησαν στον εντοπισμό της σορού του Μόσλεϊ.Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του παρουσιαστή υπάρχει ένα beach bar, ενώ αναφέρεται πως γύρω από σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία, κάτι που μαρτυρά ότι ο Μάικλ Μόσλεϊ πιθανότατα έχασε τη ζωή του από την ημέρα της εξαφάνισής του, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη.

Η σορός του που  δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί αύριο με την νεκροψία, εντοπίστηκε σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, πάνω σε βράχια.

«Σήμερα αποφασίσαμε ότι πρέπει να πάρουμε ένα σκάφος και να δούμε τη διαδρομή που διέσχισε από στεριά και να πάμε στην Αγία Μαρίνα να ψάξουμε. Πήγαμε με την κάμερα, ήταν δίπλα μου ο δημοσιογράφος, του είπα να τραβήξει, γιατί όσα βλέπει η κάμερα δεν μπορούν να το δουν 200 μάτια. Ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι, ξένοι και Έλληνες», είπε στο Mega ο δήμαρχοες της Σύμης.

«Τρία αντικείμενα μας κίνησαν το ενδιαφέρον»

«Είδαμε τρία αντικείμενα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον. Αναλύσαμε τα δύο στο σκάφος, είπαμε αποκλείεται. Αναλύσαμε τη φωτογραφία που τραβήξαμε από την κάμερα και είδαμε ότι ήταν ο άτυχος δημοσιογράφος».

Ο δήμαρχος Σύμης ανέφερε πως το μονοπάτι που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ ήταν δύσβατο.

«Η διαδρομή που ακολούθησε από μόνος του νομίζω ότι καθαρά αυτοκτονία», είπε.

«Μακάρι να δίναμε στην οικογένεια άλλη εικόνα»

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκαν στη Σύμη οι έρευνες για τον Βρετανό παρουσιαστή του BBCΜάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ βρισκόταν για διακοπές στο νησί μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι.

«Μαζί με τον συνάδελφο Αντώνη Μυστιλόγλου εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Μακάρι τα πράγματα να ήταν καλύτερα και να δίναμε στην οικογένεια μια άλλη εικόνα» είπε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Aριστείδης Μιαούλης, που εδώ και μέρες κατέγραφε τις έρευνες για τον άτυχο βρετανό στο νησί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...