Κοινωνία

Συμμορία ανήλικων Ρομά εκβίαζε 14χρονο στα Ιωάννινα

Σαν «νονοί» δρούσαν τέσσερις ανήλικοι Ρομά, δύο 15χρονοι, ένας 14χρονος και ένας 13χρονος, που εκβίαζαν από τις αρχές του Απριλίου έναν 14χρονο συμμαθητή τους στο 9ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων για να του παρέχουν «προστασία» από εκείνους.

Με απειλές για την σωματική του ακεραιότητα, οι "άγουροι" εκβιαστές εξανάγκαζαν σχεδόν σε καθημερινή βάση το ανήλικο παιδί να τους παραδίδει το χαρτζιλίκι του και στο διάστημα που κράτησε η δράση τους του είχαν αποσπάσει συνολικά 400 ευρώ. Όμως, ο 14χρονος δεν άντεξε τα όσα υπέμενε, αποφάσισε να αντισταθεί στις απαιτήσεις τους και κατήγγειλε τους ανήλικους "νονούς", οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Τα κινητά τηλέφωνα των τεσσάρων παιδιών κατασχέθηκαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία και εκβίαση και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, μαζί με τις μητέρες τους οι οποίες συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...