Κοινωνία

«Με εκβίαζε για να συνευρεθούμε ερωτικά και της έσπασα το αυτοκίνητο»- Όσα είπε ο 23χρονος που καταδικάστηκε για επίθεση με ρόπαλο στο αυτοκίνητο της πρώην του στο Βόλο

Ο Βόλος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της υπόθεση με την επίθεση 23χρονου με ρόπαλο στο αυτοκίνητο της πρώην συντρόφου του. Ο δράστης καταδικάστηκε, αφού οι ισχυρισμοί του δεν φάνηκαν ιδιαίτερα πειστικοί.

Ο Βόλος συζητάει τα στοιχεία της υπόθεσης, με τον πρωταγωνιστή της μετά την απολογία του, να καταδικάζεται. Ισχυρίστηκε ότι απειλήθηκε και εκβιάστηκε από την πρώην σύντροφό του, αλλά δεν έπεισε. Είχε συλληφθεί μετά την επίθεση στο αυτοκίνητο της γυναίκας, μέσα στο οποίο λίγο νωρίτερα, βρισκόταν και το παιδί τους. Οδηγήθηκε χθες (30-05-2024) στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου. Κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης περιουσίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Καταδικάστηκε σε 34 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, η οποία ποινή μετατράπηκε σε 1.020 ώρες κοινοφελούς εργασίας, με την υποχρέωση να πραγματοποιηθούν μέσα σε τρία χρόνια από την δημοσίευση της απόφασης.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το ζευγάρι διατηρούσε χαλαρή σχέση και απέκτησε ένα 4χρονο σήμερα παιδάκι, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από τον πατέρα του. Στο δικαστήριο ο 22χρονος δήλωσε ότι πρόσφατα ξεκίνησε να έχει σχέσεις με το παιδί καθώς έλειπε για δουλειά στην Αγγλία.

Όπως είπε, εδώ και λίγο καιρό ξανάφτιαξε την ζωή του με καινούργια σύντροφο, πράγμα το οποίο δεν άρεσε στην πρώην και έτσι αποφάσισε να τον διεκδικήσει ξανά εκβιάζοντας τον «ή θα έχεις σεξουαλικές σχέσεις μαζί μου για να βλέπεις το παιδί, ή θα πω στην σύντροφο σου ότι έχεις παράλληλη σχέση μαζί μου» ανέφερε πως του είπε η πρώην σύντροφός του.

Το χρονικό της επίθεσης

Το νεαρό ζευγάρι που προχθές βρισκόταν στο πολιτιστικό κέντρο της Νέας Ιωνίας σε μια γιορτή για το παιδί τους, λογομάχησε. Ο 23χρονος την ακολούθησε με τον μηχανάκι και όταν σταμάτησε η κοπέλα στον κόκκινο σηματοδότη της οδό Ζάχου, επιτέθηκε στο αμάξι της οικογένειας της και με «ρόπαλο» της έσπασε όλα τα τζάμια από την αριστερή πλευρά, το μπροστινό και πίσω παρμπρίζ καθώς και τα φώτα, προκαλώντας της εκδορές από τα σπασμένα κρύσταλλα αλλά και ζημιές άνω των 1.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή κοπέλα είχε μέσα στο αμάξι το ανήλικο παιδί τους και την γιαγιά της, τους οποίους είχε προλάβει για καλή τους τύχη να αφήσει στο σπίτι, λίγα λεπτά πιο πριν.

Το δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς έχει ξεπεραστεί το όριο ηλικίας και αυτό του εντίμου βίου, καθώς σαν ανήλικος είχε διαπράξει μικροκλοπή που δεν έχει γραφτεί όμως, στο ποινικό του μητρώο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...