Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: «Έχασα τον μισό εαυτό μου» λέει η 55χρονη που είδε το πίτμπουλ να κατασπαράζει το σκυλί της

Σοκαρισμένη παραμένει η 55χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία το πρωί της Δευτέρας έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της, όταν ένα πίτμπουλ της επιτέθηκε, τραυματίζοντάς την σοβαρά στο χέρι και κατασπαράζοντας το κατοικίδιό της.

Η 55χρονη μίλησε στο Mega μέσα από το κρεβάτι του νοσοκομείου για τις στιγμές τρόμου που έζησε, ενώ προηγήθηκε ένα χειρουργείο περίπου δύο ωρών για να αποκατασταθεί το τραύμα στο χέρι της.

Σοκάρει η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση μαζί με το σκυλάκι της από πίτμπουλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωί Δευτέρας η 55χρονη γυναίκα κατεβαίνει από το διαμέρισμά της με το μικρόσωμο σκυλάκι. Κάνουν την πρωινή τους βόλτα λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, ώσπου ξαφνικά νιώθει να απειλείται από ένα πίτμπουλ. Ο ιδιοκτήτης άφαντος. Η γυναίκα πανικοβάλλεται, παίρνει αγκαλιά το σκυλάκι της και αρχίζει να τρέχει για να μπει μέσα στο σπίτι της. «Το αρπάζω και τρέχω, φτάνουμε στην είσοδο της πολυκατοικίας», είπε αρχικά.

Οι φωνές της γυναίκας ακούγονται παντού. Το πίτμπουλ έχει ορμήσει στο χέρι της, που έβαλε μπροστά για να προστατεύσει το μικρόσωμο σκυλάκι της. «Αυτό ήταν κάτι τρομακτικό, ήμουν πολύ σοκαρισμένη». Η 55χρονη είδε μπροστά στα μάτια της το πίτμπουλ να κατασπαράζει το σκυλί της, ενώ η ίδια αιμορραγούσε.

«Το κρατούσα σφιχτά και άρπαξε τον αγκώνα μου το πίτμπουλ. Με το που μου άρπαξε το χέρι και έπεσα, άρπαξε το σκυλάκι μου. Είναι της γειτονιάς το πίτμπουλ... δεν είχε ξαναεπιτεθεί. Έχω κάνει μεταμόσχευση από το μπούτι στο χέρι γιατί έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι. Εγώ δεν σοκαρίστηκα επειδή χτύπησα, αλλά επειδή έχασα το σκυλάκι μου, τη συντροφιά μου. Πονάει η καρδιά μου γι' αυτό. Μία κυρία επειδή είναι νοσηλεύτρια σε γηροκομείο και ήρθε μου έδεσε τον αγκώνα, το ΕΚΑΒ ήρθε πάρα πολύ γρήγορα».

Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σώσει το κατοικίδιο της από τα δόντια του πίτμπουλ, το οποίο όπως φαίνεται το έσκασε από μάντρα λίγα μέτρα μακριά. «Έχει ιδιοκτήτη και είναι από μάντρα πίσω από το σπίτι μας. Έσκαψε κάτω από τη μάντρα και βγήκε, μου είπανε» πρόσθεσε η άτυχη γυναίκα.

«Προσπάθησα να το σώσω, απλά δεν μπόρεσα. Απλά ό,τι και να λέμε το έχασα… Κοιμόμασταν μαζί, ήταν η παρέα μου. Ήταν μέλος της οικογένειάς μου, έχασα τον μισό μου εαυτό», είπε.

Στο βίντεο του Mega, φαίνεται το πίτμπουλ τα πρώτα λεπτά μετά από την άγρια επίθεση. Ο ιδιοκτήτης του βρίσκεται στο εξωτερικό, με τον άνθρωπο που είχε αναλάβει τη φύλαξή του να περνάει αυτόφωρο. Τα τραύματα που προκάλεσε στο σκυλάκι της γυναίκας ήταν θανατηφόρα.

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη και στους δύο άνδρες για θανάτωση ζώου συντροφιάς, όπως και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και ενδεχόμενο δόλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ