Κοινωνία

Λαμία: Bακτήριο σταφυλόκοκκου βρέθηκε στα σχολικά γεύματα που κατανάλωσαν παιδιά

Θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) διαπιστώθηκε πως είναι τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων στη Λαμία και αναλύθηκαν σε εργαστήρια, σύμφωνα με το cibum.gr.

Οι τροφιμογενείς εστίες ασθένειας που προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων. Τα βακτήρια έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και τις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων που χειρίζονται άμεσα μη συσκευασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα.

Αργά εχθές το βράδυ (19/05), «ξέσπασε» πυρκαγιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάσθηκαν τα γεύματα της δηλητηρίασης, μετά την κατανάλωση των οποίων εμφάνισαν συμπτώματα συνολικά 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Ο ΕΦΕΤ σήμερα (20/05) θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο, σύμφωνα με τον ALPHA, ενώ παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προς τη Διευθύνουσα Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ