Θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) ήταν τα δείγματα τροφίμων που έφαγαν μαθητές δημοτικών σχολείων στη Λαμία τα οποία αναλύθηκαν σε εργαστήρια.
Οι τροφιμογενείς εστίες ασθένειας που προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων. Τα βακτήρια αυτά έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και στις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων που χειρίζονται άμεσα μη συσκευασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα.
Υπενθυμίζεται η επιδημία σταφυλόκοκκου σε οίκο ευγηρίας στην Ιταλία πριν από περίπου ένα χρόνο όπου 11 άτομα παρουσίασαν γαστρεντερικά συμπτώματα, ναυτία και πονοκέφαλο περίπου τρεις ώρες μετά την κατανάλωση φαγητού. Με βάση τα ευρήματα της μελέτης το ξέσπασμα έχει προκληθεί από ένα εργαζόμενο που μόλυνε με Staphylococcus aureus τη σαλάτα κοτόπουλου λόγω μη τήρησης καλών πρακτικών υγιεινής.
Λαμία: Βρέθηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου στα δείγματα των γευμάτων που έφαγαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news