Κοινωνία

Ολονυκτία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Παλαιστίνη

Με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως δηλώνουν, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Το παρών θα δώσει, όπως έχει ανακοινωθεί, και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης. 

Νωρίτερα μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έστησαν σκηνές μπροστά στον Λευκό Πύργο 

Σκηνές μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης έστησαν το απόγευμα της Δευτέρας μέλη φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ολονύχτια διαμαρτυρία ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό εν μέσω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Κρατώντας πανό και σημαίες της Παλαιστινης οι φοιτητές και οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό.

"Είμαστ όλοι συγκλονισμένοι. Παρακολουθούμε εδώ και μήνες τη γενοκτονία που συντελείται από το κράτος - δολοφόνο, Ισραήλ, στην Παλαιστίνη. Παρακολουθούμε τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τις μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους. Είναι εικόνες φρίκης και οργής και για αυτό το λόγω βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει η χώρα μας να εμπλέκεται στη σφαγή αυτού του λαού», δήλωσε η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη διαμαρτυρία, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, συμμετέχουν και μέλη των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, της Επιτροπής για τη Γυναικεία Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης.

«Η σημερινή εκδήλωση είναι εναντίον της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και δεν είναι πόλεμος εναντίον της Χαμάς. Τα παιδιά της Παλαιστίνης έχουν σκοτωθεί από τα όπλα της Αμερικής, της Γερμανίας και της Αγγλίας. Η νίκη στο τέλος θα είναι δική μας. Δεν υπάρχει περίπτωση το αίμα που χύθηκε από τον παλαιστινιακό λαό να πάει άδικα», δήλωσε ο Ασσόκι Σέντκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλαδος, που δίνει σήμερα το παρόν στη συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ