Κοινωνία

Άγιοι Ανάργυροι: «Κόλαφος» το πόρισμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς

Σε αυτό επιρρίπτονται ευθύνες στον ειδικό σκοπό, που βρισκόταν στο φυλάκιο το μοιραίο βράδυ, όταν ο πρώην σύντροφος της 28χρονης τής επιτέθηκε και τη σκότωσε, στην επόπτρια αξιωματικό, στην αξιωματικό υπηρεσίας από την οποία η Κυριακή ζήτησε περιπολικό, αλλά και στον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης, που είπε το περίφημο «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Όσον αφορά τον σκοπό, από την ΕΔΕ προκύπτει, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ότι δεν έκανε κάποια ενέργεια, για να αποτρέψει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της Κυριακής, που έγινε μόλις ενάμισι μέτρο μακριά από το φυλάκιο. Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο η Κυριακή φέρεται να είχε επικοινωνία κατά την άφιξή της στο αστυνομικό τμήμα.

Για την αξιωματικό–επόπτρια τονίζεται ότι δεν μερίμνησε, για να διατεθεί στην άτυχη κοπέλα το περιπολικό του τμήματος και δεν ενημέρωσε τον διοικητή της υπηρεσίας της. Ακόμα, φέρεται να μην έδωσε τις σωστές οδηγίες στην 22χρονη αξιωματικό υπηρεσίας και δεν ζήτησε από το 100 περιπολικό.

Στην ΕΔΕ αναφέρονται οι ευθύνες και της αξιωματικού υπηρεσίας, η οποία φέρεται να μην αξιολόγησε τους λόγους προσέλευσης της Κυριακής στο Α.Τ., δεν ενημέρωσε το 100, για να βρεθεί περιπολικό και το μοναδικό πράγμα που ρώτησε την Κυριακή ήταν εάν επιθυμεί να κάνει μήνυση στον πρώην σύντροφό της, παρόλο που έπρεπε να πράξει αυτεπάγγελτα.

Τέλος, ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης δεν ζήτησε τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου της Κυριακής, για να προβεί στον εντοπισμό του, ενώ είπε ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», όταν η 28χρονη αιτήθηκε αστυνομική συνοδεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πόρισμα κατόπιν της ΕΔΕ αναμένεται να παραδοθεί άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας, στον γενικό αστυνομικό διευθυντή της Αττικής, ο οποίος θα λάβει και την απόφαση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους αστυνομικούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ