Νέες πληροφορίες του ελληνικού τύπου λόγω της ισλαμικής εορτής του Ραμαζανιού, η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει εκτός του Γενί Τζαμί Τζαμί στην Θεσσαλονίκη και ενός ακόμη στην Ρόδο, στην οποία οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχουν τουρκική μειονότητα, όπως και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Στις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τον βηματοδότη και το ΒΗΜΑ, ανοίγει στη Ρόδο και το Τέμενος Σουλεϊμανίγιε ως κίνηση καλής θέλησης, αλλά και για να μην γίνουν προσευχές σε γήπεδα, ανοιχτούς χώρους ή παράνομα τζαμιά.
Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία που αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές για τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς, τόσο προς τους αλλοεθνείς Μουσουλμάνους της χώρας μας, όσο και προς την Άγκυρα, η οποία επιθυμεί να πατρονάρει οτιδήποτε κινείται στον ισλαμικό θρησκευτικό χώρο στην χώρα μας.
Στην Αθήνα βεβαίως, οι μουσουλμάνοι θα κάνουν χρήση του Ισλαμικού Τεμένους στον Βοτανικό, που ανήκει στην ελληνική πολιτεία.
Η Τουρκία όμως, η οποία μετατρέπει παράνομα ορθόδοξες εκκλησίες σε Τζαμιά στην Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, απαιτεί το άνοιγμα των Οθωμανικών Τζαμιών στην Ελλάδα.
Το Τζαμί Σουλεϊμανίγιε στην Ρόδο, όπως και πολλά άλλα μουσεία ανοίγουν για χρήση μετά από 200 και πλέον χρόνια, λόγω των μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα μας και των απαιτήσεων των Τούρκων.
Στην Αττική υπάρχουν 15 αδειοδοτημένα τζαμιά, ενώ τα παράνομα υπολογίζονται σε δεκάδες, στην Δυτική Θράκη έχουμε άνω των 300 τζαμιών ενώ από ένα έχουμε σε Κω, Ρόδο, Θήβα και Θεσσαλονίκη.
Οι Τούρκοι ζήτησαν να κάνουν προσευχή σε Τζαμιά σε Σέρρες-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη
Σύλλογος με την προτροπή της Άγκυρας είχε ζητήσει προ μηνών να γίνει προσευχή σε παλιά Οθωμανικά Τεμένη σε Σέρρες, Ιωάννινα και Θεσαλλονίκη δεχόμενος την άρνηση των ελληνικών αρχών.
Η ουσία είναι ότι οι γείτονες φροντίζουν να μας αλοιώνουν πληθυσμιακά με χιλιάδες μουσουλμάνους απο τα μικρασιαστικά παράλια με στόχο να ελέγξουν όλους αυτούς τους μουσουλμάνους μέσω θρησκείας, και αυτό οφείλουμε να το κατανοήσουμε βαθιά εδώ στην χώρα μας.
Περιττό να τονίσουμε ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν να αλώσουν πληθυσμιακά τα νησιά μας και την Δυτική Θράκη με στόχο την είσοδο στην Βουλή μειονοτικού κόμματος , προωθώντας τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη και σε δεύτερο στάδιο την προσπάθεια αυτονομίας της περιοχής.
Η "τουρκοποίηση" της Θράκης είναι ένα σχέδιο που εδώ και καιρό προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα, και το ΚΙΕΦ αποτελεί το ισχυρότερο όπλο της, εκμεταλλευόμενο τις μειονοτικές ψήφους.
Η σταθερή ενίσχυση του τουρκικού στοιχείου στη Θράκη και η ανοχή στην τουρκική προπαγάνδα αποτελούν ζητήματα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα και να αντιμετωπισθούν άμεσα από την ελληνική ηγεσία.
Η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλον τον πολιτισμένο κόσμο και την Ελλάδα, όχι όμως για χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν και πολλές άλλες.