Κοινωνία

Βανδάλισαν επιγραφές 1000 ετών στον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό (Βίντεο)

Ανεπανόρθωτες καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι δράστες σε κτητορικές επιγραφές 1150 χρόνων στο εξωτερικό του Ναού της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό.

Ο βανδαλισμός στις επιγραφές έγινε αντιληπτός από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Αυγερό, Εφημέριο του Ιερού Ναού, μετά από τυχαία αυτοψία γύρω από τον Ναό.

Ο ιερέας, όπως δηλώνει στο Star Κεντρικής Ελλάδας, θεωρεί λύση την περίφραξη του αρχαιολογικού πάρκου στο σύνολό του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ενοποίησης ενώ στασιμότητα διαπιστώνει  και στη χρηματοδότηση της επισκευής της σκεπής, που χρόνο με το χρόνο καταρρέει.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Δήμος Ορχομενού, ο οποίος σε ανακοίνωση του τονίζει ότι θα κινήσει νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ορχομενού:

«Ο Δήμος Ορχομενού καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο το πρωτοφανές περιστατικό βανδαλισμού των εξωτερικών επιγραφών του χιλιόχρονου θυσιαστηρίου του τόπου μας, του Βυζαντινού ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Παναγία η Σκριπού», που έφερε σε γνώση της τοπικής μας κοινωνίας ο εφημέριος π. Νεκτάριος Αυγέρος.

Η προστασία του μνημείου δεν είναι απλά «υποχρέωση», αλλά ιστορική ευθύνη όλων μας!

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τζαβάρας σε συνεννόηση με την Διοικήτρια του Α.Τ. Ορχομενού, είναι αποφασισμένος να κινήσει νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ