Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κλιμακώνουν οι αγρότες: Με τρακτέρ στην Αθήνα;

Κλιμακώνουν οι αγρότε τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλία, όπου οι αγρότες εκτός από το υψηλό κόστος παραγωγής, υφίστανται και τις συνέπειες του “Ντάνιελ”

Η κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι η αυριανή, καθώς εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη τη χώρα, δίνουν ραντεβού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Μάλιστα, στο “τραπέζι” έχει πέσει και η ιδέα οργανωμένης καθόδου των τρακτέρ στην Αθήνα.

Το μήνυμα της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι στο μέτρο του εφικτού θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους για να αντιμετωπίσουν το αδιαμφισβήτητα υψηλό κόστος παραγωγής.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζει ότι σε αυτή τη φάση τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες παρεμβάσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κυριακάτικο μήνυμα του μέσω των social media παρέθεσε αναλυτικά τις τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των αγροτών, όπως και την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής, όπου “ξεδίπλωσε” όλη τη βεντάλια των παρεμβάσεων της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2019.

Χθες, επίσης, σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφτηκε τα μπλόκα στη Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα) ο αντιπρόεδρος του Ε.Λ.Κ. (Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και επικεφαλής της Ευρωομάδας της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στις Βρυξέλλες, ώστε ικανοποιηθούν τα “δίκαια”, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ