Κοινωνία

Άρτα: Αγωνία για τον 14xρονο - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολύωρη επέμβαση έπειτα από επτά ώρες

Οι ιατροί του 14χρονου που εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία και κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα στην πόλη της Άρτας, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Το αγόρι νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Παρά την κρίσιμη κατάσταση, οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν καλή κλινική εικόνα και η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του εξελίσσεται θετικά χωρίς επιπλοκές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί θα ξεκινήσουν τις επόμενες ώρες τη διαδικασία της μείωσης των κατασταλτικών φαρμάκων ώστε να προχωρήσουν στην αποσωλήνωση του παιδιού.

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό στην Άρτα

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος, το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων, είχε βγει να πει τα κάλαντα στην Άρτα όπου διαμένει, ωστόσο ξαφνικά κατέρρευσε. Διακομίστηκε κατεπειγόντως με ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», το οποίο εφημέρευε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκεί διασωληνώθηκε αμέσως από τους αναισθησιολόγους και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε επέμβαση για την τοποθέτηση ενδοκρανιακής βαλβίδας για την αποσυμπίεση της περιοχής από την αιμορραγία.

Κατόπιν και προκειμένου ο 14χρονος να υποβληθεί σε λεπτή παιδονευροχειρουργική επέμβαση οι υγειονομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν για να αεροδιακομιστεί στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το μεσημέρι της Κυριακής απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον μαθητή από την Άρτα, που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Η παιδονευροχειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά ολόκληρες ώρες και κρίθηκε λίαν επιτυχής. Ο 14χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...