Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πειραιάς: «Kρανίου τόπος» μετά την έκρηξη βόμβας - Ζημιές σε ακτίνα 300 μέτρων

Μεγάλη φαίνεται ότι ήταν η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι βομβιστές τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πειραιά με αποτέλεσμα από την έκρηξη να προκληθούν σημαντικές ζημιές ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων από την οδό Φίλωνος όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την έρευνα κάνει λόγο για μεγάλη ποσοότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φυτίλι με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Είναι ενδεικτικό ότι από την έκρηξη της βόμβας λίγο πριν τις 1:30 τα ξημερώματα που είχε τοτοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο καταστήματος με παπούτσια που βρίσκεται στο ισόγειο του 7οροφου κτηρίου στην Φίλωνος δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Οι τζαμαρίες πολλών καταστημάτων είναι κατεστραμμένες και από τύχη δεν τραυματίστηκε ένας άστεγος που είχε βρει καταφύγιο σε ένα κοντινό κτίριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες πλησίασαν ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα και στο ισόγειο τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό, σύμφωνα με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών όπου βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

 

 

Στο σημείο που προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη, δεν υπήρξε εστία φωτιά, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες εκατοντάδες μέτρα μακριά. 

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ