Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χειροπέδες στον «εισπράκτορα» σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Λαμία και Τρίκαλα

Τουλάχιστον δυο ηλικιωμένους σε διαφορετικές πόλεις της χώρας είχε εξαπατήσει μια συμμορία απατεώνων με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα. Όμως, ο «εισπράκτορας» της σπείρας συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στη Λαμία.

Οι δύο απάτες είχαν γίνει στη Λαμία στις 8 και στα Τρίκαλα στις 22 Νοεμβρίου, όπου τα μέλη της σπείρας είχαν προσποιηθεί τον γιατρό και συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων θυμάτων με τα οποία επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και τα είχαν πείσει να τους παραδώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, δήθεν για να υποβληθεί σε εγχείρηση ο τραυματίας.

Με υπόδειξη των δραστών οι ηλικιωμένοι έβαζαν χρήματα και τιμαλφή σε σακούλες και τα άφηναν σε κάδους απορριμμάτων, απ' όπου τα παραλάμβανε ο δράστης που είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα». Με τον τρόπο αυτό, αποκόμισαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ταυτοποίησαν τον «εισπράκτορα» και προχώρησαν στην σύλληψή του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτες και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και οι συνεργοί του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ