Κοινωνία

Κινδυνεύει η κυβέρνηση να γίνει ΣΥΡΙΖΑ-Το νομοσχέδιο για τον γάμο με τα ομόφυλα ζευγάρια θα διχάσει την ελληνική κοινωνία

Το ζήτημα της εισόδου στην βουλή το επόμενο διάστημα νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών, θα φέρει μια σοβαρή κρίση στα θεμέλια, τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών, η γνώμη των οποίων οφείλει να ληφθεί υπόψιν.

Το θέμα φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων ενώ τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε «πυρετός» συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του.

Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να φέρνει το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του έτους, σε μια βιαστική εκτίμηση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας τόσο εντός Βουλής, όσο και στην κοινωνία που βαρυγκομάει από την ακρίβεια στα τρόφιμα και στα υψηλά ενοίκια.  

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο  που θα  έρθει σύντομα προς συζήτηση

Η κυβέρνηση μετά τις τεράστιες πυρκαγιές και τις τρομερές πλημμύρες που έπληξαν την ελληνική κοινωνία, ανοίγει όλα τα κρίσιμα θέματα τώρα μερικούς μήνες πριν τις Ευρωεκλογές για ευνόητους λόγους.

Έτσι ακούγεται και η είσοδο στην βουλή νομοσχεδίου, για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο οποίος όμως είναι κόκκινο πανί για μεγάλη μερίδα κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και βουλευτών της αντιπολίτευσης κυρίως από τα κόμματα της Νίκης και των Σπαρτιατών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε αντιδράσεις και στο ΠΑΣΟΚ.

Αναμένονται σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open την Πέμπτη, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν έχει αποφασίσει τη χρονική στιγμή εκδηλώσεως της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Είναι στην κρίση του πρωθυπουργού. Δεν έχω κάτι να προσθέσω σε όσα έχω πει, ισχύουν οι θέσεις μου». Επέμεινε, δε, πως «όποτε το κρίνει ο πρωθυπουργός, θα ανοίξει η συζήτηση».

Ερωτηθείς αν το βασικό πρόβλημα είναι η τεκνοθεσία ή ο γάμος, απάντησε: «Είναι θέματα και τα δύο. Είμαι αντίθετος και στα δύο».

Πληροφορίες του ελληνικού τύπου είχαν αναφέρει ότι ´χουμε ήδη πολύ μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σε βαθμό που μπορεί να έχουμε ακόμα και σενάριο «ανταρσίας» μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έναντι του Μαξίμου.

Το θέμα της τεκνοθεσίας

Στον αντίποδα, σύμφωνα με το κυρίαρχο για την ώρα σκεπτικό, προβλέπονται μια σειρά από περιορισμούς όσον αφορά το αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αυτό της τεκνοθεσίας.

Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο της επέκτασης και για τους άνδρες της κείμενης νομοθεσίας η οποία αφορά τη δυνατότητα μιας γυναίκας να προχωρά στην υιοθεσία ενός παιδιού χωρίς να ανοίγει ο δρόμος για την κίνηση των αντίστοιχων διαδικασιών για το ομόφυλα ζευγάρια που είτε θα προχωρήσουν σε γάμο είτε θα προτιμήσουν το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ερωτηθεί 

Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να ερωτηθεί για αυτό το νομοσχέδιο που είναι αντίθετο με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη  για την οικογένεια, ενώ οι αντιδράσεις θα πυκνώνουν καθώς θα ακούγεται όλο και πιο έντονη η είσοδο του προς ψήφιση στην Βουλή.

Το θέμα αφορά το ελληνικό Έθνος, καθώς αυτό μέχρι σήμερα βασίζεται σε πατροπαράδοτες αρχές για το πυρήνα της κοινωνίας που είναι η Οικογένεια όπως την γνωρίζουμε.

Το σίγουρο είναι ότι το θέμα αυτό θα διχάσει τους Έλληνες, δεν θα ξεχαστεί σε περίπτωση που ψηφιστεί, ενώ αυτοί που θα το ψηφίσουν θα έχουν πιθανόν σοβαρότατες πολιτικές επιπτώσεις.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...