Κοινωνία

«Στοιχειώνουν» τα Τέμπη: Νέα έρευνα για μη ταυτοποιημένους νεκρούς - Βρέθηκαν ίχνη DNA

Νέα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εφέτης Ανακριτής της Λάρισας που ερευνά το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν νέα ανθρωπινά μέλη και ίχνη DNA στα βαγόνια του επιβατικού τρένου, τα οποία φυλάσσονται σε υπαίθριο χώρο.

Η έρευνα που διέταξε ο Εφέτης Ανακριτής σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη γίνεται προκειμένου να δουν εάν αυτά τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε κάποια από τα ταυτοποιημένα θύματα ή όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μικροσκόπιο, πέρα από την ταυτοποίηση της Εριέττας, του 57ου θύματος της μοιραίας σύγκρουσης των δύο τρένων, έχουν μπει και μετανάστες οι οποίο ενδέχεται να ταξίδευαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και να μην τους αναζήτησε κανείς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Τι εντόπισε πραγματογνώμονας οικογένειας

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα του πραγματογνώμονα των οικογενειών ανέφερε ότι εντοπίστηκε η ουσία ξυλόλιο η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Το συγκεκριμένο στοιχείο δηλαδή της ανίχνευσης ουσία που ενδεχομένως έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς είναι ένα από τα σταθερά θέματα που επισημαίνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και το οποίο συνδέουν άμεσα με το «μπάζωμα» του χώρου στο σημείο της σύγκρουσης μερικές μέρες μετά το συμβάν.

Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο εγκαλούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό,  με τις πληροφορίες ν ‘αναφέρουν ότι σε πρώτο στάδιο με αυτό το θέμα ασχολείται ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.

Συνοψίζοντας λοιπόν οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κυλήσουν με τις παραπάνω ενέργειες ενώ νέες διώξεις αναμένεται να ασκηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Να σημειωθεί ωστόσο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις που θα ασκηθούν θα αφορούν στελέχη τουλάχιστον δύο φορέων ο ένας εκ των οποίων αναμένεται να είναι η ΕΡΓΟΣΕ για το θέμα της υλοποίησης της σύμβασης 717.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ