Κοινωνία

Καταγγελία για έλλειψη προσωπικού σε νοσοκομείο της Σητείας

Πολίτες της Σητείας θα διαμαρτυρηθούν στο Ηράκλειο την Τετάρτη, σχετικά με την ασταμάτητη όπως τονίζουν υποβάθμιση του νοσοκομείου τους. Έχει οργανωθεί πολυπληθής διαμαρτυρία και κατάληψη στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, που βρίσκονται στον Εσταυρωμένο. Μάλιστα προειδοποιούν για κλιμάκωση.

Η συντονιστική επιτροπή για το νοσοκομείο της Σητείας σε ανακοίνωσή της καταγγέλει ότι «η Παιδιατρική και η Παθολογική κλινική υπολειτουργούν, ενώ πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Χειρουργική αλλά και άλλες κλινικές λόγω της γενικότερης υποστελέχωσης».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα: «Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει ένα νοσοκομείο στο νομό, προφανώς αυτό του Αγίου Νικολάου, που να παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας με τα υπόλοιπα 3 να μετατρέπονται σε κέντρα υγείας… Αυτός ο σχεδιασμός θα είναι η ταφόπλακα για το δήμο μας. Χωρίς νοσοκομείο, πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό δεν υπάρχει πρόοδος, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Δεν υπάρχει αύριο».

Το βαρύ, όπως το χαρακτήρισε, κλίμα που επικρατεί στην περιοχή μετέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας Μανόλης Αγγελάκης. «Το νοσοκομείο της Σητείας πάσχει εδώ και χρόνια. Τώρα όλα τα προβλήματα διογκώνονται και βγαίνουν στην επιφάνεια. Όλες οι βασικές κλινικές έχουν πρόβλημα, κλείνουν ή υπολειτουργούν με καταστροφικές επιπτώσεις για ένα δήμο που θέλει να λέγεται τουριστικός» τόνισε.

Γι’ αυτό, σημείωσε, πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν «μέχρι να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο μας, ώστε να μην παίζουν οι Σητειακοί τις ζωές τους κορώνα – γράμματα». Τόνισε δε: «Να το καταλάβουν στην ΥΠΕ, στο υπουργείο και στην κυβέρνηση. Οι Σητειακοί δεν θα κάνουν βήμα πίσω όσον αφορά το νοσοκομείο τους. Είναι ξεκάθαρο».

Ο κ. Αγγελάκης κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση των μονάδων υγείας στο νησί, διευκρινίζοντας πως από την διαμαρτυρία και την κατάληψη της ερχόμενης Τετάρτης δεν θα διασαλευθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ούτε θα αναβληθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού. Και κατέληξε: «Τουρισμός στην Κρήτη δε μπορεί να υπάρξει χωρίς πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία. Η Κρήτη που τόσα έχει προσφέρει στη χώρα με τον τουρισμό και τον πρωτογενή της τομέα δε μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω χωρίς νοσοκομεία. Και η λύση δεν βρίσκεται στα εντέλλεσθε, αλλά στη χρηματοδότηση. Θα πρέπει το υπουργείο να δει τι θα κάνει»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...