Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όπως αυτό του Κιλκίς, καταγγέλλουν πως υπάρχει πρόβλημα στατικότητας, ότι γίνεται καθίζηση του κτιρίου και ότι υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους.
Το πρόβλημα είναι εμφανές σε διάφορα σημεία του νοσοκομείου, μεταξύ αυτών και στο κτίριο της διοίκησης όπου εργάζονται καθημερινά 19 άτομα, ενώ το επισκέπτονται αρκετοί συγγενείς. Άξιο αναφοράς είναι ότι η διοίκηση διαψεύδει τα προβλήματα, ωστόσο στη στέγη του καταγγέλλεται πως έχουν πεταχτεί φάκελοι ασθενών.
Νοσοκομεία: Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το «Γεννηματάς» και η Ψυχιατρική Κλινική του Παπανικολάου. Στα βίντεο του Alpha φαίνονται σοβάδες να έχουν πέσει, να έχουν αποκολληθεί κομμάτια τοίχου από διάφορα σημεία, ακόμη και μπαλκόνια.
Γι' αυτό τον λόγο η διοίκηση έχει τοποθετήσει προστατευτικά, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα και πέσεις κάποιος άνθρωπος από κάτω.
Ξεκινά ο υποχρεωτικός προσεισμικός έλεγχος κτιρίων
Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και το ΤΕΕ, θέτει σε ισχύ το πρόγραμμα υποχρεωτικού προσεισμικού ελέγχου.
Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν, κατά σειρά προτεραιότητας, σε κτίρια που στεγάζονται δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, δημόσιες επιτελικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από σεισμό και, εν συνεχεία, στα υπόλοιπα κτίρια.
«Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα υποχρεωτικού προσεισμικού ελέγχου, δίνοντας έμφαση κυρίως στις κρίσιμες υποδομές της χώρας, στα κτίρια που στεγάζονται σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικοί σταθμοί» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.