Κοινωνία

Γάζα: Συνολικά 29 εργαζόμενοι του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί 29 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστινίους πρόσφυγες (UNRWA), σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα σήμερα.

«Οι μισοί από τους συναδέλφους αυτούς ήταν καθηγητές της UNRWA», πρόσθεσε η υπηρεσία στο Twitter. «Από την αρχή της σύγκρουσης, 12 άνθρωποι εκτοπισμένοι που είχαν καταφύγει στα σχολεία του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί και 180 έχουν τραυματιστεί», τονίζεται επίσης.

Γάζα: Χωρίς καύσιμα


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η UNRWA δεν θα έχει καύσιμα σε τρεις ημέρες. «Χωρίς καύσιμα, δεν υπάρχει νερό, ούτε νοσοκομεία σε κατάσταση λειτουργίας, ούτε φούρνοι. Χωρίς καύσιμα δεν υπάρχει ανθρωπιστική βοήθεια. Η απουσία καυσίμων θα συνεχίσει να στραγγαλίζει τα παιδιά, τις γυναίκες και τον λαό της Γάζας», διευκρινίζεται από την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Το Σάββατο η UNRWA ανακοίνωσε ότι 17 από τους εργαζομένους της έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των βομβαρδισμών στο μικρό παλαιστινιακό έδαφος και μάλιστα υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο απολογισμός πιθανόν να αυξηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...