Μέσα στην οικογένεια το κάθε παιδί αποκτά κοινωνικές αρετές, διδάσκεται ηθικές αξίες, διαμορφώνει και καλλιεργεί
συμπεριφορές ακολουθώντας το πρότυπο της μητέρας και του πατέρα. Αυτές τις συμπεριφορές η νέα τάξη πραγμάτων επιθυμεί να αλλοιώσει. Επιδιώκει να διαρρήξει τον σκληρό πυρήνα της Ελληνικής οικογένειας και να προσβάλει τις αρχές και τις αξίες της μέσα στην ψυχή και την καρδιά του κάθε παιδιού, τονίζει σε άρθρο του ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας.
Σημειωτέον πως ο Αντιστράτηγος εα Κούσαντας Κωνσταντίνος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο
1. Οι ξενόφερτες ιδέες της υπερκατανάλωσης, του πλούτου, των ''ιδιαιτεροτήτων'' ξεκίνησαν από τα ΜΜΕ. Καθημερινά προβάλλεται το νέο life style ως πρότυπο σε όλα τα κανάλια των ΜΜΕ με σκοπό να πείσουν την Ελληνική κοινωνία για ένα άλλο είδος ''πρότυπου'' αρχών και αξιών.
2. Το πρότυπο των Golden Boys και του ξαφνικού πλούτου προβάλλεται συνεχώς. Η κοσμικότητα, η λάμψη, το επώνυμο και το δήθεν επικρατεί παντού. Οι Έλληνες της φτώχειας, της ανέχειας, του μεροκάματου που φθάνουν το 1/3 του πληθυσμού αδυνατώντας να πληρώσουν ακόμα και τους μηνιαίους πάγιους λογαριασμούς δεν έχουν βήμα στα ΜΜΕ.
3. Το δημογραφικό πρόβλημα επηρεάζει άμεσα τον πυρήνα της οικογένειας. Ενώ το 2009 είχαν τελεστεί στη χώρα μας συνολικά 59.212 γάμοι, το 2020 τελέστηκαν συνολικά 31.475 γάμοι. Τα 70€ μηνιαίως ως επίδομα πρώτου τέκνου στις άπορες οικογένειες από την πολιτεία θεωρείται ανεπαρκές. Οι νέοι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής δυστυχώς μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή ενώ στα χωριά της ενδοχώρας και των παραμεθορίων περιοχών έμειναν μόνο οι υπερήλικες.
4. Ακόμα και οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών, φεύγουν για το εξωτερικό για λόγους αναξιοπιστίας και αδιαφάνειας στις θέσεις εργασίας στην χώρα μας. Η δεοντολογία των ''πλάγιων τρόπων προσέγγισης'' μέσα στην χώρας μας και οι μισθοί πείνας των 900€ δεν τους εκφράζουν.
5. Αξίες όπως το χρέος προς την πατρίδα των ανδρών να υπηρετήσουν την πατρίδα εξαγοράζεται. Προτάσεις και σκέψεις
για την κατάργηση της θητείας προτείνονται χωρίς ηθικό και πατριωτικό φραγμό προβληματίζοντας τους νέους μας.
6. Η καθιερωμένη έπαρση σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου στα σχολεία έστω μια φορά το μήνα έχει
καταργηθεί από το 2017. Δυστυχώς για την σημερινή Υφυπουργό Παιδείας που αρκείται η σημαία να βρίσκεται στο προαύλιο υψωμένη, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η επίδραση των διατάξεων και των νόμων της σχολικής ζωής ασκούν μεγάλη επιρροή στον κάθε νέο.
7. Η μετά του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εποχή δεν μπόρεσε να κρατήσει την νεολαία στην Εκκλησία και να
αναπτύξει περισσότερο το θρησκευτικό Χριστιανικό συναίσθημα των νέων μας, ως βασικό στοιχείο της Ελληνικής οικογένειας, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι απογοητευμένοι.
8. Την αξία της μάθησης, των γνώσεων, των πτυχίων παίρνει η νέα βιτρίνα των ''καλών βιογραφικών'' της ενδοχώρας. Υπάρχουν παντού αρτίστες στην κατασκευή βιογραφικών που πληρούν όλες τις επίπλαστες δεξιότητες και γνώσεις.
Το έθνος των Ελλήνων συρρικνώνεται δημογραφικά και αλλοιώνεται η συνοχή του με εκατομμύρια αλλοδαπών. Πρωταρχική επιδίωξη της πολιτείας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της αξιοκρατίας σε θέσεις εργασίας, η ανταμοιβή των νέων σύμφωνα με τα προσόντα τους και η δημιουργία κινήτρων για να κάνουν οικογένεια.