Κοινωνία

Βόλος: Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους – Καταστράφηκαν δρόμοι

Όπως αναφέρει το gegonota.news οι οικογένειες που διαμένουν στις κατοικίες είναι αποκλεισμένες μέσα στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε για τις απαραίτητες προμήθειες.

 

Τα μπάζα έχουν σχηματίσει βουνά μπροστά στα σπίτια, ενώ τα αυτοκίνητα θάφτηκαν και οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα απεγκλωβίσουν.

Κάτοικοι της περιοχής απηύθυναν έκκληση για βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια τους.

 

Επίσης, εξέφρασαν φόβους πώς αν δεν δρομολογηθεί άμεσα παρέμβαση, σε περίπτωση μιας νέας βροχής κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν και οι ίδιοι, όπως δεκάδες άλλοι συμπολίτες σε διάφορες περιοχές του Δήμου Βόλου.

Καταστράφηκε το γήπεδο του Σαρακηνού

Από τη βιβλική καταστροφή δεν γλίτωσε και το γήπεδο του Σαρακηνού. Οπως αποκαλύπτουν οι εικόνες που ανήρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο τερματοφύλακας και αρχηγός του Σαρακηνού, Στέργιος Γράντας οι ζημιές τόσο εντός όσο και εκτός εγκαταστάσεων του βολιώτικου συλλόγου είναι ανεπανόρθωτες.

 

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr ο δρόμος έξω από το γήπεδο έχει κυριολεκτικά χωριστεί στα δύο ενώ και εντός γηπέδου, έχουν καταρρεύσει η είσοδος του γηπέδου και η μικρή σκεπαστή κερκίδα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα αποδυτήρια και πληθώρα φερτών υλικών να έχουν καταλήξει στον αγωνιστικό χώρο.

Στη δημοσίευσή του, ο πολύπειρος τερματοφύλακας του Σαρακηνού επισημαίνει: «Χάος, υπομονή κουράγιο σε όλο τον κόσμο, θα τα ξαναφτιάξουμε όλα, προσοχή, όχι άλλες ζωές χαμένες, όχι άλλα ζωάκια χαμένα».

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας γνωστοποίησε την αναβολή όλων των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ενημέρωση: «Η ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ μετά τη νέα θεομηνία & την βιβλική καταστροφή που έπληξε το νομό Μαγνησίας & ιδιαίτερα την πόλη του Βόλου, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας οι διοργανώσεις της».

Δεδομένα λοιπόν δεν θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ καθώς και οι δύο πρώτοι αγώνες του Κυπέλλου ΕΠΣΘ (Μικροθήβες-Ελευθεριακός, Ηρακλής Β-Ιάσων ΑΜ) που είχαν οριστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ