Έχουν παρέλθει 4,5 χρόνια από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία και δεν έχει καταργηθεί η ρύθμιση του τότε υπουργού Παιδείας κ. Γραβρόγλου για τον εθνικό ύμνο και την έπαρση της σημαίας στα σχολεία.
Το ζήτημα ανακινήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος ΝΙΚΗ κ. Νατσιού που έκανε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή.
Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα οι μαθητές και οι δάσκαλοι συγκεντρωνόντουσαν στο προαύλιο και γίνονταν η έπαρση της σημαίας.
Αυτό καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με ρύθμιση του κ. Γαβρόγλου, ενώ μετά το 2019 δεν είχαμε καμία αλλαγή στο ζήτημα αυτό, καταργώντας σιωπηλά την όλη αυτή ιερή για την πατρίδα μας διαδικασία μέσα από την οποία οι μαθητές μάθαιναν να σέβονται το σύμβολο του ελληνισμού μέσω του Σχολείου.
Η κ. Δόμνα Μηχαηλίδου απάντησε ότι “το προεδρικό διάταγμα έχει τροποποιηθεί και δεν αλλάζει τίποτα”.
Η Νέα Δημοκρατία είχε ασκήσει έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτήν την απόφαση και σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας θεωρεί ως ικανοποιητικό που η ελληνική σημαία βρίσκεται σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Στο άρθρο 13 παράγραφος 5 β του ΠΔ 201/98 (υπουργός Παιδείας ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης) προβλεπόταν πως «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες. Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων. Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται: (1) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας), (2) στις εθνικές επετείους και στις τοπικές εορτές, (3) όταν κρίνεται σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές».
Στο ΠΔ του κ. Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».
Μετά το νέο προεδρικό διάταγμα άφησε τα πράγματα ως έχουν προκαλώντας ερωτηματικά και πολλές απορίες για την στάση του υπουργείου Παιδείας σήμερα εν έτει 2023.
Νέα ήθη και νέες πρακτικές που πληγώνουν τον ελληνισμό, μαζί με τα σχέδια ελληνοποιήσεων χιλιάδων μουσουλμάνων κυρίως μεταναστών, που αλλοιώνουν την εθνολογική δομή της χώρας, αφού είναι απαραίτητοι ως εργάτες γης.
Όλοι οι Έλληνες οφείλουν από όποια θέση και να υπηρετούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να τηρούν τις παραδόσεις και ειδικά να τιμούν την σημαία που δεν είναι ένα απλό κομμάτι ύφασμα, αλλά το σύμβολο που ενώνει την Ελλάδα με τους προγόνους της και το ένδοξο παρελθόν, λειτουργώντας ως φάρος για το μέλλον.
Ο θοδωράκης Κολοκοτρώνης έλεγε πάντα πρώτα για την πίστην και μετά δια την πατρίδαν, βάζοντας πάντα την ορθοδοξία και τον ελληνισμό μαζί ως μια αδιαίρετη δύναμη.