Κοινωνία

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Άκαρπες οι έρευνες για τον χειριστή που αγνοείται - Το χρονικό και οι μαρτυρίες

Στις έρευνες εκτός από τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, ενώ επί τόπου φθάνει και μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ). Στο μεταξύ, τις δραματικές στιγμές λίγο πριν την πτώση του ελικοπτέρου, περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.  Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα ελικόπτερο Agusta Α-109 που εκτελούσε δρομολόγιο, Αφίδνες – Βόλος με ενδιάμεση στάση το Μαντούδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο πιλότο με προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το γεγονός συνέβη το πρωί της Πέμπτης (28/9). Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, ανάρτηση έκανε και ο Πάνος Καμμένος.

Το χρονικό

  • Το Agusta Bell απογειώθηκε από ελικοδρόμιο στις Αφίδνες στις 08:00 το πρωί.
  • Η ενημέρωση προς τις αρχές εναέριας κυκλοφορίας ήταν ότι κατευθύνεται στο Μαντούδι.
  • Στις 09:00 προσγειώθηκε όντως στο χωριό της Β. Εύβοιας.
  • Στις 10:13 ο χειριστής ενημέρωσε ότι απογειώνεται με προορισμό τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου κι από εκεί θα επέστρεφε τη βάση του στην Αττική.

Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμη ένα άτομο ως επιβάτης.

Ιατρίδης: «Δεν θα έπρεπε να απογειωθεί το ελικόπτερο»

«Εκεί, ο καιρός είναι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή», υπογράμμισε ο Πτέραρχος εν αποστρατεία, Κώστας Ιατρίδης, για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη, θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί όπου βρίσκονταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Αν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή, κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν», τόνισε ο κ. Ιατρίδης.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Μπορεί η ορατότητα να ήταν πολύ περιορισμένη ή αν ήταν πολύ χαμηλή η νέφωση να μπήκε στα σύννεφα και να έπαθε κάποια παραίσθηση ή μπορεί να είχε και κάποια άλλη βλάβη», ολοκλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ