Κοινωνία

Μουσείο "Φιλίας" θα φτιάξει ο Κιμ με τα δώρα που του έκανε ο Πούτιν (βίντεο)

Σήμερα επιστρέφει στη Βόρεια Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν.


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιστρέφει σήμερα στη χώρα του «φορτωμένος» με δώρα από τους Ρώσους οικοδεσπότες του - όπως ένα τουφέκι, ένα γάντι κοσμοναύτη και στρατιωτικά drones - τα οποία από μόνα τους αποτελούν παραβίαση των κυρώσεων του ΟΗΕ.

Όλα τα αντικείμενα που χάρισαν οι Ρώσοι στον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, θα εκτεθούν στο μουσείο «φιλίας» στους λόφους του όρους Μyohyangsan 160 χλ από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας,  όπου φυλάσσονται τα δώρα που έλαβαν οι τρεις γενιές ηγετών του Βόρειας Κορέας, κατά τα σπάνια ταξίδια τους τους εξωτερικό. 


Ανταλλαγή όπλων 


Μετά τη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Κιμ έλαβε ένα ρωσικής κατασκευής αυτόματο τουφέκι «υψηλότερης ποιότητας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ο Κιμ ανταπέδωσε την... ευγενική χειρονομία δωρίζοντας στον Πούτιν ένα τουφέκι «κατασκευασμένο από Βορειοκορεάτες τεχνίτες».

Ο Πούτιν χάρισε επίσης στον Βορειοκορεταη ηγέτη ένα γάντι από διαστημική στολή που φορούσε Ρώσος κοσμοναύτης. 

Από γούνινα καπέλα μέχρι drones
-    Ο Όλεγκ Κοζεμιάκο, ο κυβερνήτης της περιοχής Πριμόρσκι, χάρισε στον Κιμ ένα «σετ μοντέρνων, ελαφριών πανοπλιών» σχεδιασμένων για «επιθετικές επιχειρήσεις» που προστατεύουν το στήθος, τους ώμους, το λαιμό και τη βουβωνική χώρα, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

-    Στον Κιμ δόθηκαν επίσης ως δώρα πέντε επιθετικά drones και ένα αναγνωριστικό drone Geranium-25, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε το TASS.

Η κίνηση αυτή αποτελεί παραβίαση τουλάχιστον 2 ψηφισμάτων  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Βορρά - τα οποία ενέκρινε η Μόσχα - που επιβλήθηκαν για τις απαγορευμένες πυραυλικές και πυρηνικές δραστηριότητες της Πιονγιανγκ. 

-Στο Βλαδιβοστόκ, όπου ο Κιμ επιθεώρησε ρωσικά πυρηνικά βομβαρδιστικά, μαχητικά αεροσκάφη εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους και ένα πολεμικό πλοίο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δέχθηκε ένα γούνινο καπέλο ως δώρο από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. 

Το καπέλο ήταν «ήταν στο σωστό μέγεθος, ήταν ένα δώρο από καρδιάς και άρεσε στον σύντροφο Κιμ Γιονγκ Ουν» σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ, Αλεξάντερ Ματσεγόρα. 

Εφυγε με το θωρακισμένο τρένο του
Η τελετή της αναχώρησης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας έγινε «στον σταθμό Αρτιόμ-Πριμόρσκι 1, όπου ήδη βρισκόταν το θωρακισμένο τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Σε σχετικό βίντεο που δημοσιοποίησε το πρακτορείο φαίνεται ο Κιμ, ο οποίος σπανίως ταξιδεύει εκτός της χώρας του, να περπατά σε κόκκινο χαλί κατευθυνόμενος προς το βαγόνι του και να αποχαιρετά τους παρευρισκόμενους.

«Το τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν κατευθύνεται προς τον συνοριακό σταθμό Χάσαν. Η απόσταση είναι… περίπου 250 χιλιόμετρα», ανέφερε το πρακτορείο TASS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...