Κοινωνία

Κρήτη: Αναζήτηση της αλήθειας για τον θάνατο του 58χρονου

Οι συνθήκες θανάτου του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη στον Επαρχιακό δρόµο Φρε-Βρυσσών, κατά τη διάρκεια αστυνοµικού ελέγχου, απασχολούν έντονα πλέον την τοπική κοινωνία, µετά τις καταγγελίες και τη µήνυση που κατέθεσε η οικογένειά του για «παράνοµη αστυνοµική βία», σύμφωνα με το haniotika-nea.gr.

Υπενθυµίζεται ότι η µήνυση που κατατέθηκε τη ∆ευτέρα στρέφεται σε βάρος αστυνοµικών των ΤΑΕ καθώς ο 58χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επαρχιακό δρόµο Φρε-Βρύσες την Παρασκευή 1 Σεπτεµβρίου. Με βάση τη µηνυτήρια αναφορά, σε βάρος του 58χρονου ασκήθηκε αστυνοµική βία µε αποτέλεσµα να καταρρεύσει και να υποστεί θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Κρήτης αναφέροντας πως «έχει σχηµατισθεί σχετική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε την 06.09.2023 στον κ. Εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Χανίων, ενώ αναµένονται τα αποτελέσµατα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης».

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, ο αδελφός του 58χρονου, κ. Πέτρος Μανιουδάκης, ανέφερε πως χθες  είχε επικοινωνία µε την εισαγγελία Χανίων και τον διαβεβαίωσαν ότι  «δεν έχουν λάβει καµία δικογραφία! Αυτή που λέει η Aστυνοµία στην ανακοίνωση της ότι της  έστειλε από τις 6 Σεπτεµβρίου στον Εισαγγελέα Πληµµελειοδικών, δεν την έχουν λάβει!».

Η οικογένεια ζήτησε µε έγγραφό της να εξεταστούν µάρτυρες και να  παρθεί υλικό από κάµερες καταστηµάτων της περιοχής, ενώ επισήµαναν πως ιατροδικαστής και αστυνοµία δεν προχώρησαν σε καµία αυτοψία του χώρου όπου συνέβη το περιστατικό.

ΤΟ ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε το Κ.Κ.Ε. Χανίων, σηµειώνοντας πως «σύµφωνα µε όσα καταγγέλονται από τον γιό του 58χρονου, η ανακοπή που έπαθε προήλθε αφού ξυλοκοπήθηκε και δέθηκε µε χειροπέδες από άντρες του ΤΑΕ Σούδας, µετά τον έλεγχο που έγινε στο όχηµά του. Η καταγγελία έρχεται σε µια περίοδο που ο λαός µας θρηνεί τους νεκρούς από τις πληµµύρες στην Θεσσαλία, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ δεν έχει περάσει το σοκ από τις εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιµάνι του Πειραιά».

Η Τοµεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ «απαιτεί από όλους τους αρµόδιους να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό, οι αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη και να υπάρξουν συγκεκριµένες απαντήσεις στις καταγγελίες της οικογένειας». 

ΤΟ ΜέΡΑ25

«Τα ακριβή αίτια του θανάτου αυτού του ανθρώπου πρέπει να έρθουν στο φως», σχολιάζουν από µεριάς τους οι οργανώσεις βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 και προσθέτουν: «Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι η Αστυνοµία στα Χανιά προσπάθησε να συσκοτίσει την υπόθεση. Από το αρχικό αφήγηµα για απλό τροχονοµικό έλεγχο και ένα τυχαίο έµφραγµα, πλέον µαθαίνουµε για κυνηγητό, για χτυπήµατα από τους αστυνοµικούς, για χειροπέδες στο θύµα και για κηλίδες αίµατος στο σηµείο του συµβάντος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ