Κοινωνία

Θεσσαλία: Με Σινούκ παραδίδουν ζωοτροφές σε αποκλεισμένα χωριά

Αλλη μια ειδική επιχείρηση που αφορά αυτή τη  φορά την παράδοση ζωοτροφών σε αποκλεισμένα από πλημμύρες χωριά της Θεσσαλίας στήθηκε τα τελευταία 24ωρα με τον συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Στόχος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κτηνοτροφοι για να ταΐσουν τα ζώα του στις περιοχές αυτές.

Η επιχείρηση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες αποστολές ζωοτροφών με ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας έγιναν στο Ομορφοχώρι και στη Νέα Καρυά.

Στη συνέχεια παραδόσεις σε περιοχές που δεν υπάρχει οδική πρόσβαση έγιναν και με ελικόπτερα Σινούκ με τις πτήσεις να είναι αλλεπάλληλες καθώς οι περισσότερες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παράλληλα κτηνοτρόφοι περιοχών που δεν είναι αποκλεισμένες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να σώσουν ζώα, βρίσκονται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τους Δήμους και προμηθεύονται με κάθε μέσον ζωοτροφές, αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και τόπος για να βοσκήσουν τα ζώα τους είναι δύσκολο να βρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισυλλογή νεκρών ζώων και από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ενεργό ρόλο στην περισυλλογή νεκρών ζώων από τις πλημμυρισμένες περιοχές αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Με εντολή του πρωθυπουργού, ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό, έγραψε στο «X» ο κ. Δένδιας.

Ανέφερε ακόμη, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συντρέχουν την ελληνική κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, όπου χρειαστεί.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...