Κοινωνία

Κακοκαιρία Daniel: Μέσα σε αντίξοες συνθήκες οι διασώσεις πολιτών

Οι επιχειρήσεις γίνονται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, μέσα στις λάσπες, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τους συνανθρώπους μας και το καλό της κοινωνίας. Με όλα μας τα μέσα και με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί μας το επιβάλει η συνείδησή μας και το καθήκον μας!», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο X.

Μέχρι σήμερα έχουν διασωθεί από προσωπικό του Στρατού Ξηράς 475 άτομα, από προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού 35 άτομα, από προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας 45 άτομα και από ομάδες των ειδικών Δυνάμεων 1474 άτομα.

Με μπουλντόζες μεταφέρονται σε ασφαλέστερα σημεία της περιοχής, κάτοικοι των εργατικών κατοικιών Γιάννουλη στη Λάρισα, που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν με λασπόνερα και τα αυτοκίνητά τους κυριολεκτικά να εξαφανίζονται κάτω από το νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με λιγοστά πράγματα στα χέρια, οι πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από τους διασώστες και βγήκαν σε ασφαλές σημείο, ανεβαίνουν στην μπουλντόζα προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν από το λασπονερα και να φτάσουν σε άλλα σπίτια για να φιλοξενηθούν από συγγενείς και φίλους.

Το «δρομολόγιο» των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν τα λασπονερα έφτασαν ακόμα και τα τρία μέτρα, συνοδεύουν πυροσβέστες.

Υπενθυμίζεται ότι, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Γιάννουλη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής που μπαίνουν με βάρκες και βγάζουν πολίτες που είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους.

Στην προσπάθεια των Αρχών, συνδράμουν και εθελοντές διασώστες και άνθρωποι που έχουν φτάσει με βαριά οχήματα για να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου κριθεί απαραίτητο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...