Κοινωνία

Ρέθυμνο: Την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη για το φονικό στο Μπαλί

Την Παρασκευή 08/09  αναμένεται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά,  η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας 49χρονου κυνηγού κατά τη διάρκεια λογομαχίας και ανταλλαγής πυροβολισμών, το Νοέμβριο του 2019 από έναν 59χρόνο σήμερα κτηνοτρόφο, σύμφωνα με την ερτ.

Το φονικό έγινε όταν ο καταδικασμένος σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά σε πρώτο βαθμό, εντόπισε τον άτυχο κυνηγό στο ποιμνιοστάσιό του. Αφορμή για την έντονη λογομαχία που κατέληξε σε τραγωδία, ήταν τα σκυλιά του κυνηγού.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει στην απολογία του, ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 49χρονο, ισχυρισμός ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτός από την έδρα. Ο 49χρονος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Κρήτης στο Ηράκλειο, φέροντας πολλαπλά τραύματα, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έγινε το  2021 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, όπου μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Χανίων ξεκίνησε την 1η Ιουνίου. Και ενώ η οικογένεια του αδικοχαμένου κυνηγού –ναυτικού στο επάγγελμα- ζητά την απονομή δικαιοσύνης, ο ίδιος ο δράστης επιμένει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 49χρονο με τον οποίο –όπως υποστηρίζει- είχε καλές σχέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερές αποκαλύψεις στην τουρκική βουλή για Ελλάδα-Ο Χουλουσί Ακάρ ούρλιαζε για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα” και τελικά λιποθύμησε (Βίντεο)

Ανύπαρκτη η Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο με τους ισλαμιστές να επιχειρήσουν να τα επιβάλλουν ακόμα και...
Μέση Ανατολή 0

Οδεύουμε σε μετωπική σύγκρουση; Ισραηλινός αξιωματούχος: Ο Ερντογάν θα στείλει τουρκικές δυνάμεις στο Λίβανο εάν του επιτεθεί το Ισραήλ

Χ. Ακάρ: “Οι «Σιωνιστές ναζί» και η συμμορία του Νετανιάχου δολοφονούν μωρά”-Τούρκοι και Ισραηλινοί ετοιμάζονται για...