Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο - Καταπλακώθηκε από κατολίσθηση

Τραγωδία σημειώθηκε στο Βόλο, που «δοκιμάζεται» άγρια από την κακοκαιρία Daniel. Το πρωί της Τρίτης (05.09.23) ήρθε η θλιβερή είδηση του πρώτου νεκρού στην πόλη.

Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο.

Τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και όπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταϊσει τα ζώα του.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση. Για τον απεγκλωβισμό κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ.

Οεκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής επιβεβαίωσε πως βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο κτηνοτρόφος στον Άγιο Γεώργιο Μαγνησίας, που καταπλακώθηκε από τοιχίο, ωστόσο έκανε λόγο και για έναν ακόμη άνθρωπο στην ίδια περιοχή, που αγνοείται καθώς παρασύρθηκε από φουσκωμένο ρέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ασταμάτητη νεροποντή στην πόλη του Βόλου είχε ως αποτέλεσμα να “φουσκώσει” ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα με τη στάθμουη του νερού να έχει ανέβει ψηλά,. Το ύψος του νερού στον χείμαρρο που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του "Αχιλλοπούλειου" Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Νέο μήνυμα του 112 σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Λάρισα, Εύβοια και Κατερίνη

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της κεντρικής Ελλάδας, καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει την επέλασή της. 

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10 όσοι βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Εύβοια και Κατερίνη έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τους μέσω του 112:

«Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των Αρχών».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ